Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnas regulatori pieprasa uzlabot elektroauto sniegumu aukstos laikapstākļos

    Jaunākie raksti

    Salīdzinot ar ierastajām benzīna vai dīzeļa mašīnām, viens no lielākajiem elektroauto klupšanas akmeņiem ir sniegums ziemā – aukstumā ievērojami kāpj patēriņš, kas samazina sniedzamību ar vienu uzlādi. Protams, arī benzīna patēriņš ziemā aug, taču benzīnu joprojām var ieliet krietni ātrāk nekā uzlādēt elektroauto, īpaši ziemā un ar aukstām baterijām.

    Ar elektroauto sniegumu ziemā visai neapmierināti ir Ķīnas iestāžu darbinieki, līdz kuriem nonākušas ziņas par cilvēkiem, kuri pārvērtējuši savu mašīnu spējas aukstā laikā un palikuši ceļmalā ar tukšu bateriju. Par elektroauto sertificēšanu Ķīnā atbildīga rūpniecības un informācijas tehnoloģiju ministrija.

    Iestāde organizēja diskusiju, kurā tika apspriesti dažādi ar elektroauto saistīti jautājumi. Ministrija vēlas, lai iesaistītās puses, proti, autoražotāji, pētnieki un regulatori kopīgi sadarbotos, tādējādi risinot šo elektroauto nepilnību, proti, darbību ziemā. “Mums jāuzlabo mašīnu sniegums zemā gaisa temperatūrā. Autoražotājiem, bateriju ražotājiem, pētniecības iestādēm un citiem iesaistītajiem jāstiprina tehnoloģiskā sadarbība, palielinot izdevumus pētniecībai un attīstībai, lai mēs spētu atrast risinājumu problēmām aukstā laikā.”

    Ķīniešu elektroauto ražotāji jau šobrīd ir demonstrē itin solīdus rādītājus ar vienu uzlādi. Ņemot vērā valsts iespējas, ķīnieši, visticamāk, gana ātri arī atradīs risinājumu, lai uzlabotu elektroauto darbību ziemā, kas varētu nākt par labu visiem ziemeļos dzīvojošajiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Normunds
    06.12.2021 09:33

    Ņemot vērā valsts iespējas, ķīnieši, visticamāk, gana ātri arī atradīs risinājumu, lai uzlabotu elektroauto darbību ziemā, kas varētu nākt par labu visiem ziemeļos dzīvojošajiem.
    ————-
    Kādas ir ķīnas iespējas, kas nebūtu citu valstu auto ražotājiem?

    KKTK
    06.12.2021 14:22
    Reply to  Normunds

    Iespējas ir gana ātri ieviest ražošanā līdz galam nepārbaudītus risinājumus – tikai iekšējam tirgam, protams :D

    Reklāma