Web Analytics
More
    Reklāma

    “7-Eleven” un “Nuro” Kalifornijā uzsāk autonomo auto izmantošanu piegādēm

    Jaunākie raksti

    Veikalu ķēde “7-Eleven” uzsākusi sadarbību ar tehnoloģiju uzņēmumu “Nuro”, lai Kalifornijas štatā sāktu pilotprogrammu – pašbraucošas mašīnas piegādās veikala preces klientiem. Sākotnēji izmēģinājumi notiks Mountain View pilsētā, savukārt tās iedzīvotāji pasūtījumus var veikt, izmantojot “7Now” lietotni.

    Par autonomo piegādi klientiem nebūs jāpiemaksā papildus. Serviss pieejams no 8 rītā līdz 9 vakarā un uzņēmumi prognozē, ka piegādēm vajadzētu ilgt aptuveni pusstundu. Kad mašīna ieradusies, cilvēks savus pirkumus paņem no aizmugurējā sēdekļa. Tiesa, šādā veidā nebūs iespējams pasūtīt tādas lietas kā alkohols vai tabakas izstrādājumi, jo to iegādei ir vecuma ierobežojums.

    Sākumā tiks izmantoti pašbraucoši Toyota Prius transportlīdzekļi, kurus uzmanīs vadītāja krēslā sēdošs cilvēks. Ja tehnoloģija strādās kā plānots, pie darba tiks laists “Nuro R2” robots, kas pilnībā pats saviem spēkiem veiks piegādes. Nuro ziņo, ka tas ir pirmais šāda veida piegādes serviss Kalifornijas štatā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    myself
    06.12.2021 23:59

    Nevajag. jau tā uz ielām ir par daudz mašīnu, tagad būs vēl visādi gadžeti uz riteņiem, tā vietā, lai visu saliktu vienā busiņā un šoferis izvadātu, tagad katram atsevišķi piegādās bezpilots, un tad cilvēki sāks sūtīt fiziskas vēstules ar šo auto palīdzību, omīte, kurai vadītāja apliecība nekad nav bijusi, pārvadās savu kaķi utt. Kādreiz vismaz spēja nokārtot autovadītāja apliecību bija ierobežojošais faktors, tagad katrai viedajai ierīcei būs savs auto. Mans ledusskapis internetā pasūtīs pārtiku un šitas robots piegādās, bet telefons pasūtīs sev jaunu vāciņu :P

    Krotow
    07.12.2021 00:16
    Reply to  myself

    Ja telefons un ledusskapis paši kaut ko pasūtīs, lai paši arī domā kā par pasūtīto samaksāt.

    Reklāma