Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS piedāvā ierīci, kura ļaus noteikt augļu un dārzeņu tīrību

    Jaunākie raksti

    Nosaukumu ASUS mēs parasti saistām ar datoriem un to aksesuāriem, taču tagad uzņēmums ir iestūrējis jaunā produktu lauciņā, piedāvājot ierīci, kas spēs noteikt, vai dārzeņi un augļi ir pietiekami tīri un bez pesticīdiem.

    Protams, pandēmijas laiks ir aktualizēs gan pašu cilvēku higienas paradumus, gan arī pārtikas produktu un apkārt esošās vides tīrību. Mēs jau esam pieraduši veikalā nopirktos augļus un dārzeņus nomazgāt, jo ir zināms, ka tie parasti tiek apstrādāti ar dažādiem pesticīdiem, lai tie labāk nogatavotos un ilgāk saglabātos svaigi. ASUS ir radījis speciālu sensoru PureGO PD100, kuru būs jāiegremdē ar ūdeni pilnā izlietnē vai bļodā, ļaujot tam analizēt ūdens statusu un tādējādi noteikt produktu tīrību.

    Reklāma

    Pareiza lietošanas intrukcija būs sākumā augļus un dārzeņus nomazgāt ar tekošu ūdeni, bet tad uz 2-3 minūtēm iegremdēt ūdenī, kur ievietot PD100. Pēc tam tas uzsāks šī ūdens analīzi, lai noskaidrotu kādas daļiņas tad tajā peld, liecinot par to, cik gan tīri ir produkti. PureGO PD100 ir iebūvēts speciāls filtrs, kas ar ultravioletās gaismas un aprēķinu palīdzību spēs noteikt ūdens sastāvu. Sensora augšpusē būs redzams krāsu indikators, kas liecinās par tīrību. Tas nozīmē, ka produkti atkal jānomazgā zem tekoša ūdens un jāliek ūdens peldē līdz filtrs kļūs zaļš. Būs pieejama īpaša lietotne, kurā arī varēs ērti sekot līdz PureGO mērījumiem.

    Kaut arī doma ir laba, tomēr nepamet sajūta, ka šie mērījumi nav pārāk precīzi, jo principā visu laiku vajag ļoti tīru bļodu vai izlietni, kurā nodrošināt ūdens peldi un filtra ievietošanu, lai tiešām zinātu ūdens sastāvu. Taču iecere ir apsveicama un risinājums pietiekmi ērti lietojams.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma