Web Analytics
More
    Reklāma

    FIFA testēs ekstremitāšu izsekošanas sensorus, lai noteiktu aizmugures stāvokli futbolā

    Jaunākie raksti

    Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) turpina attīstīt savu video atkārtojumu sistēmu, ko dēvē par VAR. Līdz šim tā palīdzējusi noteikt vai bumba ir pilnībā šķērsojusi vārtu līniju, bet tagad Arābu kausā tiks izmēģināta jauna sistēma, kas ļaus noteikt precīzu aizmugures stāvokli.

    Aizmugures stāvokļa noteikšana futbolā ir svarīga, lai nedotu pretiniekam pārāk vieglas un savā ziņā negodīgas iespējas vārtu gūšanā. Parasti to nosaka sānu malā esošie līnijtiesneši, taču FIFA ir sākusi testēt ekstremitāšu izsekošanu ar kameru palīdzību, lai precīzi noteiktu šo stāvokli. Lielākais un nozīmīgākais tests šobrīd būs Arābu kauss futbolā, kas norisinās no 30. novembra līdz 18. decembrim. Katrā stadionā būs izvietotas no 10 līdz 12 kamerām, kuras būs spējīgas nolasīt līdz 29 punktiem uz spēlētaja 50 reizes minūtē. Balstoties uz šo informāciju, algoritms varēs sniegt paziņojumu VAR sistēmai, ko izvērtēs atbilstošais personāls.

    Reklāma

    Tas ļaus operatīvi reaģēt uz šādiem stāvokļiem futbola laukumā, un beigu beigās informācija nonāks līdz spēles galvenajam tiesnesim, kuram piederēs gala vārds. FIFA mērķis ar tehnoloģiju palīdzību ir padarīt spēles godīgākas, tomēr par VAR sistēmas izmantošanu domas dalās. Ja Arābu kausa izmēģinājumi būs veiksmīgi, tad šo tehnoloģiju redzēsim arī 2022. gada FIFA Pasaules kausa izcīņā Katarā. Tas jau būs nopietns solis. Līdz šim ekstremitāšu izsekošana ir testēta arī Vācijā, Francijā un Spānija, bet ne lielajos turnīros.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma