Web Analytics
More
    Reklāma

    Video tiesnesis pirmo reizi ietekmē FIFA Pasaules kausa spēli

    Jaunākie raksti

    Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ir uzsākusi izmantot Video tiesneša sistēmu Pasaules kausa izcīņā futbolā. Sestdien pirmo reizi Video tiesneša sistēma ir ietekmējusi spēles gaitu, piešķirot 11 metru soda sitienu. Līdz šim Video tiesneša sistēma tik augsta līmeņa sacensībās vēl nebija izmantota, bet tā tika izmēģināta Vācijas bundeslīgas un Itālijas A sērijas čempionātos.

    Sākotnēji Francijas – Austrālijas mača galvenais tiesnesis pēc pārkāpuma uz austrāliešu vārtiem nepiešķīra 11 metru soda sitienu, tomēr pēc atkārtojuma noskatīšanās 11 metru soda sitiens tika piespriests.

    Reklāma

    Video tiesneša sistēma tiek kritizēta par futbola spēļu dinamikas samazināšanu. Daudzi uzskata, ka spēles kļūstot neinteresantas, jo biežāk tiekot piešķirti soda sitieni. Spēlē divi no trim vārtiem tika gūti kā soda sitieni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vārds
    18.06.2018 11:08

    Videotiesnesis neko neietekmē, lēmumu pieņem galvenais tiesnesis, pēc atkārtojuma nosaktīšanās, ko viņam parāda videotiesnesis. Ja galvenais nesaredz pārkāpumu, vai negrib saredzēt, tad ar to arī viss ir izbeigts.

    Lapsinieks
    18.06.2018 11:16
    Reply to  Vārds

    Sure? Nav kā hokejā? Tur lēmumu pieņem kā reiz videotiesnesis. KHL tas videotiesnesis pat sēžot kaut kur Maskavā.

    18.06.2018 14:13
    Reply to  Lapsinieks

    Pofig, kur sēž. Galvenais, lai pa muti nedabū.

    Banana
    19.06.2018 19:03

    Nu da… labais naudas ritenis tagad ir nopietni apdraudēts. Futbols bija vēl vienīgā popularā sporta spēle kur varēja atmazgāt naudu īpaši šādās PK spēlēs dēļ vecmodīgā tiesāšanas stila, simtiem ļimaki lidinājās aiz spēļu rezultātiem un tiesnešu ”ziedojumiem”… tagad čābīgi… Un pretestība būs milzīga.

    Reklāma