Web Analytics
More
    Reklāma

    Riga TechGirls mentoru programmā pieteikušās vairāk nekā 1000 sieviešu

    Jaunākie raksti

    Darbs tehnoloģiju jomā arī sieviešu vidū ķļūst arvien pievilcīgāks, to var spriest pēc lielās aktivitātes jaunajā Riga TechGirls mentoru programmā. Tai šogad pieteicies rekordliels sieviešu skaits – 1029, izrādot interesi uzsākt vai attīstīt karjeru IT sfērā un saņemt vairāk nekā 200 Riga TechGirls piesaistīto brīvprātīgo mentoru atbalstu.

    Mentoru programma norisinās  jau trešo gadu. Tās mērķis ir dot iespēju sievietēm spert pirmos soļus IT pasaulē, sniegt atbalstu talanta attīstībā, kā arī atbalstīt tās sievietes, kuras jau darbojas šajā nozarē. Pirmajā gadā programmā piedalījās 50 dalībnieču, otrajā — 260. Tās ietvaros ir iespēja saņemt vietējā vai starptautiskā mentora atbalstu, tīkloties ar citām mentoru programmas dalībniecēm, kā arī iegūt plašākas zināšanas par dažādām ar IT jomu saistītām tēmām.

    Reklāma

    “Šāda iniciatīva ne tikai palīdz nozarei piesaistīt tirgū tik ļoti trūkstošos IT jomas darbiniekus, bet ienes arī jaunas vēsmas un idejas pašā IT jomā, jo tai pievienojas cilvēki ar dažādām pieredzēm un dzīvesstāstiem,” norāda Dmitrijs Ņikitins, galvenais tehnoloģiju direktors uzņēmumā Tet, kas šogad ir Riga TechGirls apmācību programmas Iepazīsti tehnoloģijas un mentoru programmas galvenais atbalstītājs. “Jaunu zināšanu un prasmju attīstība ir viena no būtiskākajām kompetencēm, ko esam definējuši Tet. Priecājamies, ka varam atbalstīt šo projektu un veicināt arī sabiedrības izglītošanas iespējas, tostarp gūstot praktisku ieskatu IT nozarē.” Mentoru programmā brīvprātīgi iesaistījušies 12 Tet kolēģi — UX dizaineri, datu zinātnieki, biznesa analītiķi, IT produktu īpašnieki un citi IT jomas profesionāļi, kuri piekrituši dalīties pieredzē.

    Riga TechGirls mentoru programma norisināsies tiešsaistē latviešu un angļu valodā, un tās ietvaros dalībnieces apgūs padziļinātas zināšanas kādā no 13 izvēlētajiem tehnoloģiju virzieniem: front-end un back-end izstrādē, testēšanā, IT atbalstā, biznesa analīzē, datu analīzē, projektu vadībā, produktu vadībā, UX/UI, kiberdrošībā, QA, inženierijā, jaunuzņēmumos.

    Riga TechGirls mentoru programma tiek nodrošināta sadarbībā ar Women Go Tech un Google.org. Tās galvenais atbalstītājs ir tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Tet. Programmas partneri ir arī uzņēmumi Cognizant, Rimi, Prezi/Infogram un Luminor.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ilona Timermane
    08.08.2022 10:23

    Labdien.

    Vēlos pieteikties uz padziļinātu ,datora apmācibas kursiem.
    Ar Cieņu Ilona!

    Kursors.lv
    08.08.2022 12:32

    Uz apmācībām pieteikties var Riga TechGirls mājaslapā: http://rigatechgirls.com/

    Reklāma