Web Analytics
More
    Reklāma

    ANO: Vairāk nekā trešdaļa pasaules iedzīvotāju nekad nav lietojuši internetu

    Jaunākie raksti

    Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) jaunākajiem datiem – vairāk nekā trešdaļa (37%) jeb gandrīz trīs miljardi pasaules iedzīvotāju nekad nav izmantojuši internetu. Tas joprojām ir milzīgs skaits, ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmija lielu daļu sadzinusi mājās un mudina darboties tiešsaistē.

    ANO lēsusi, ka 96% no tiem, kuri nav lietojuši internetu, dzīvo jaunattīstības valstīs. Reālākos skaitļos – gandrīz 3/4 iedzīvotāju 46 vismazāk attīstītajās valstīs nekad nav bijuši tiešsaistē. Šo iedzīvotāju vidū galvenokārt ir seniori, lauku apvidos dzīvojošie un dzimumu nevienlīdzības dēļ arī sievietes.

    Reklāma

    Tikmēr to cilvēku skaits, kuri izmanto internetu, no 4,1 miljarda 2019. gadā šogad pieaudzis līdz 4,9 miljardiem. Liels nopelns tajā, protams, ir pandēmijai. Taču jāatceras, ka arī starp šiem teju pieciem miljardiem var atrasties daudz tādu, kuri internetu izmanto ļoti reti vai arī bieži saskaras ar savienojuma problēmām.

    ANO skaidro, ka pirmajā pandēmijas gadā interneta lietotāju skaits pasaulē pieaudzis par vairāk nekā 10%, kas ir pārliecinoši lielākais pieaugums pēdējo desmit gadu laikā. Tas saistāms ar to, ka daudzās valstīs, tostarp jaunattīstības, tika ieviesta mājsēde, slēgtas skolas, kā arī bija nepieciešamība piekļūt dažādiem pakalpojumiem, kas klātienē nebija pieejami, piemēram, bankas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    01.12.2021 13:05

    Ja padomā, varbūt tas pat ir labi. Masveida interneta “apgūšana” kopš 90-jiem satura kvalitātei ir nākusi tikai par sliktu.

    Labi
    01.12.2021 15:19
    Reply to  Krotow

    Padomāsim par to no citas puses – ja viņiem būtu piekļuve internetam, reproducēšanās nebūtu viņu galvenā izklaide. Nomest konteinerus ar kontracepciju būtu tīri tehnisks jautājums.

    Skābene
    02.12.2021 09:18
    Reply to  Labi

    Tu domā, ka senioriem vecumā virs 90 gadiem kontracepcija vēl aktuāla!? :D

    Last edited 2 years ago by Skābene
    Reklāma