Web Analytics
More
    Reklāma

    Sonarworks investors Karma.vc nodrošinās 100 miljonus eiro Eiropas dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumu atbalstam

    Jaunākie raksti

    Agrīnās stadijas riska kapitāla fonds Karma.vc šodien paziņojis par kapitāla piesaistes slēgšanu savam otrajam fondam Karma Ventures II, sasniedzot noteikto maksimālo fonda apmēru – 100 miljonus eiro. Jaunais fonds ieguldīs Eiropas agrīnās stadijas deep-tech jeb dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumos, kuru mērķis ir komercializēt tehnoloģiju inovācijas globālu izaicinājumu risināšanai.

    Fondu Karma.vc vada starptautiska komanda ar pieredzi dziļo tehnoloģiju uzņēmumu izveidē un attīstībā – Tommi Uhari (Tommi Uhari), Marguss Ūdams (Margus Uudam) un Kristians Lānemā (Kristjan Laanemaa). Trijotnei ir vairāk nekā 10 gadu pieredze investīciju piesaistē un darbā ar dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem. Divdesmit no tiem, tostarp AppGyver, Treatwell, Modesat, SpectX un MyHeritage, notikusi sekmīga investīciju realizācija (exit) globālajiem tehnoloģiju līderiem (piemēram, SAP, Dynatrace, Splunk).

    Reklāma

    Karma II atbalsta arī vairāki augsta līmeņa padomdevēji, tostarp Skype dibinātāji Jāns Tallins (Jaan Tallinn) un Ahti Heinla (Ahti Heinla), kas šobrīd pārstāv Starship Technologies, kā arī Tills Kvaks (Till Quack) (Qualcomm, Apple, Mapillary), Jani Huoponens (Jani Huoponen) (Google) un Sergejs Aņikins (Sergei Anikin) (Pipedrive).

    Otrajā fondā piesaistīts finansējums gan no galvenajiem Karma.vc ilgtermiņa investoriem kā Eiropas Investīciju fonda (EIF), Isomer, Skype dibinātāju ieguldījumu sabiedrības ASI, Swedbank un LHV pensiju fondiem, gan vairākiem ievērojamiem jauniem investoriem. To vidū ir Tesi, Taavet+Sten un institucionālie investori no Francijas un Vācijas.

    “Mēs esam ļoti pateicīgi par mūsu esošo un jauno investoru uzticību,” saka Karma.vc dibinātājpartneris Marguss Ūdams. “Fonda Karma II kapitāla piesaistes noslēgšana ir vēl viens nozīmīgs pavērsiens mūsu misijā – sadarboties ar Eiropas dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem būtisku globālu izaicinājumu risināšanā. Mums ir bagāta pieredze dziļo tehnoloģiju jomā un pārliecība par tehnoloģiju riskiem nozarē, tāpēc vēlamies palīdzēt jaunuzņēmumu dibinātājiem veidot uzņēmumus ar pozitīvu ietekmi globālā līmenī.”

    “Karma II ļaus mums turpināt attīstību, kas uzsākta pirms pieciem gadiem, pateicoties pirmā fonda Karma I sasniegumiem,” piebilst Karma.vc dibinātājpartneris Tommi Uhari. “Mēs vēlamies, lai Eiropā veidojas ne tikai vienradži, bet arī globāli tehnoloģiju līderi. Mums ir visi Eiropas talanti, lai to paveiktu.”

    “Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā ir vislielākais vienradžu blīvums uz vienu iedzīvotāju Eiropā. Tā ir iedvesmojoša vide spēcīgiem dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem. Esam gandarīti, ka varam izmantot savu pieredzi un zināšanas dziļo tehnoloģiju jaunuzņēmumu jomā visā Eiropā,” saka Kristians Lānemā, Karma.vc dibinātājpartneris.

    Marguss Ūdams piebilst: “Eiropas tehnoloģiju līderi var rasties jebkurā valstī, tāpēc Karma.vc galvenokārt koncentrējas uz Baltijas valstīm, tostarp Latviju, kam piemīt liels potenicāls. Audiotehnoloģiju uzņēmums Sonarworks ir lielisks attīstības un izaugsmes piemērs.”

    Karma.vc pirmais fonds Karma I piesaistīja 70 miljonus eiro. To atbalstīja tādas komandītsabedrības kā EIF, Isomer Capital un Skype dibinātāju ieguldījumu sabiedrība ASI, bet pārējo kapitālu nodrošināja ģimeņu privāto ieguldījumu uzņēmumi (family offices), pensiju fondi un esošie investori. Karma.vc ieguldījumu fonda Karma I portfelī ir tādi uzņēmumi kā Infermedica, Wirepas, Tuum, CGTrader, Lucinity un citi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma