Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes gatavo īpaši efektīvu elektroauto ar 1000 kilometru sniedzamību

    Jaunākie raksti

    Gada pirmajā pusē vācu autoražotājs Mercedes paziņoja par plāniem no 2030. gada ražot tikai elektroauto. Autoražotāja elektriskais “EQ” apakšzīmols pamazām tik tiešām uzņem apgriezienus, bet Mercedes aiz ādas ir vēl šādi tādi pārsteigumi – autoražotājs sniedzis pirmo ieskatu topošā elektroauto, kas ar vienu uzlādi spētu nobraukt pat 1000 kilometrus.

    Viens no projektiem, lai Mercedes sasniegtu savas elektriskās ambīcijas, ir “VISION EQXX” – īpaši efektīvs elektroauto. Sākotnēji tika runāts par 1200 kilometriem ar vienu uzlādi, taču pēc tam Mercedes bija nedaudz pieticīgāks, solot aptuveni 1000 kilometrus reālajā pasaulē. Mēs visi taču zinām, cik ļoti realitāte atšķiras no solījumiem, kad runājam par elektroauto sniedzamību ar vienu uzlādi…

    Viens no Mercedes vadītājiem Markuss Šēfers paziņojis, ka šī mašīna oficiāli tiks demonstrēta nākamā gada 3. janvārī. Runa, protams, ir par konceptauto, taču Šēfers skaidri licis noprast, ka demonstrētās un solītās tehnoloģijas nonāks arī sērijveida ražošanā. Viņš uzsver, ka autoražotājam nepieciešams ievērojami uzlabot mašīnu efektivitāti, lai sasniegtu savus elektrifikācijas mērķus.

    “Vēlamies attīstīt kompaktklases elektroauto, kas ar vienu uzlādi spēj nobraukt 1000 kilometrus reālā dzīvē, ar viencipara patēriņu kilovatstundās uz 100 kilometriem, pārvietojoties normālā lielceļa ātrumā,” skaidro Šēfers. Mercedes amatpersona arī atklāja, ka auto būs aprīkots ar baterijām, kuru energoietilpība ir par 20 procentiem lielāka nekā Mercedes šā brīža elektriskajā flagmanī EQS.

    Lai arī ko Mercedes grasās nodemonstrēt 3. janvārī, šādi skaļi apgalvojumi no uzņēmuma vadības noteikti piesaistīs vērā ņemamu uzmanību šai prezentācijai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1000km
    29.11.2021 11:10

    Ja nesanāks kas jauns, var piedāvāt vidējās klases izmēra kompaktauto, kam baterija būs puse no svara un tiešām ļaus braukt tos dīvainos 1000km, kas deg acīs lielajam vairumam dīzelistu. Pie viena Kursors varēs notestēt vai var izbraukt bez uzlādes vai beigās būs jāpastumj))

    Elektriķis
    29.11.2021 11:30

    Vai tas būs līdzīgi kā VW XL1, kurš tika radīts brīdī, kad degvielas cena bija rekordaugsta?
    Būtībā laba ideja: minimāls svars, minimāla gaisa pretestība, dīzeļa hibrīds ar petēriņu 1l/100km.
    Degvielas cena nokritās un šo verķi aizmirsa.
    Šeit gan cita ideja: sasniegt iedomāto 1000km robežu.

    Reklāma