Web Analytics
More
    Reklāma

    Kalifornijā elektroauto un ūdeņraža uzpildes infrastruktūrā investēs pusotru miljardu dolāru

    Jaunākie raksti

    Kalifornijas štats ASV ir kļuvis par tādu kā Ziemeļamerikas Norvēģiju – līdzīgi kā Skandināvijas valsts šajā Atlantijas okeāna pusē, Kalifornijas štats ir neapstrīdams līderis pārejā uz alternatīvajiem resursiem Ziemeļamerikā. Štatā jau līdz šim izveidota gana plaša elektroauto uzlādes infrastruktūra, bet atbildīgās amatpersonas nesnauž uz veciem lauriem.

    Kalifonijas Enerģētikas Komisija paziņojusi, ka trīs gadu laikā tiks investēti 1,4 miljardi ASV dolāru, lai attīstītu nepieciešamo infrastruktūru bezizmešu transportlīdzekļiem. Tas tiek darīts, lai štats sasniegtu pats savus infrastruktūras attīstības mērķus līdz 2025. gadam.

    Štata amatpersonas jau iepriekš paziņoja, ka pēc 2035. gada Kalifornijā vairs netiks tirgoti jauni auto ar iekšdedzes dzinējiem. Nākamo trīs gadu investīcijas plānotas tam, lai veicinātu šo pāreju un tai pilnvērtīgi sagatavotos.

    Gandrīz 80% no šiem līdzekļiem tiks atvēlēti, lai izbūvētu elektroauto uzlādes stacijas un ūdeņraža uzpildes punktus, lai pāreju uz bezizmešu transportu nebremzētu infrastruktūras trūkums. Finansējums tiks tērēts, izbūvējot nepieciešamo infrastruktūru arī 1000 skolas autobusiem, 1000 starppilsētu autobusiem un 1150 kravas mašīnām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma