Web Analytics
More
    Reklāma

    Vācijas jaunā valdība vēlas līdz 2030. gadam pārtraukt ogļu izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām tika panākta vienošanās par Vācijas jauno valdību, un, šķiet, ka pie vadības grožiem atradīsies cilvēki, kuri aktīvi iestājas par zaļāku vidi. Jaunā valdība vēlas krietni paātrināt Vācijas virzību pretī videi draudzīgākam dzīvesveidam, tāpēc nākusi klajā ar jaunu apņemšanos. Proti, pakāpeniski pārtraukt ogļu izmantošanu līdz 2030. gadam. Tas ir astoņus gadus agrāk nekā bija iepriekš paredzēts.

    Šis mērķis prasīs straujāku pārorientēšanos uz atjaunojamiem enerģijas resursiem – nākamo desmit gadu laikā Vācija vēlas 80% no elektroenerģijas iegūt šādā veidā. Savukārt, lai nodrošinātu vienkāršāku pāreju starp ogļu un atjaunojamo resursu izmantošanu, jaunā valdība šajā starplaikā piedāvā izmantot dabasgāzi.

    Reklāma

    Līdz 2030. gadam valsts plāno samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas par 65% salīdzinājumā ar 1990. gada līmeni. Taču saskaņā ar bezpeļņas organizācijas “Climate Action Tracker” aprēķiniem – Vācijai līdz desmitgades beigām jāsamazina emisijas vismaz par 70%, lai sasniegtu Parīzes nolīgumā izvirzītos mērķus.

    Tāpat arī kritiķi jau norādījuši, ka valdībai jādara vairāk, lai pietuvoties šiem mērķiem. Piemēram, aktīvāk jāmudina iedzīvotāji iegādāties elektriskos transportlīdzekļus. Viņuprāt, Vācijas mērķis līdz 2030. gadam sasniegt 15 miljonu elektroauto atzīmi esot nepietiekams un nepalīdzēs līdz 2030. gadam sasniegt izvirzītos mērķus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    29.11.2021 20:18

    Vienkārši fantastiska tuvredzība un vēlme uzkāpt uz gazprom adatas.
    Vienīgais zaļais enerģijas avots ir Nuclear power plant.

    Reklāma