Web Analytics
More
    Reklāma

    Motorola viedtālrunis varētu būt pirmais, kas būs aprīkots ar 200MP izšķirtspējas kameru

    Jaunākie raksti

    Septembra sākumā Samsung izziņoja pirmo 200MP izšķirtspējas viedtālruņu kameru ISOCELL HP1. Ir parādījusies informācija, ka tieši Motorola radīts viedtālrunis būs pirmrindnieks, kas tiks aprīkots ar šo kameras moduli.

    Jaunais viedtālrunis un kamera ir gaidāma nākamā gada pirmajā pusē, bet pēc tam gada otrajā pusē sekotu Xiaomi telefons, bet jau 2023. gadā paši Samsung izlaistu savu modeli ar šo kameru. Pirms neilga laika jau 108MP izšķirtspējas kameras sāka kļūt ikdienišķākas, un tagad nākamais lielais solis būs šie 200MP moduļi. Iepriekš tika baumots, ka tas pie lietotājiem nonāks ar ZTE Azon 30 Pro, Xiaomi 12 un Galaxy S22 Ultra viedtālruņiem. Tomēr izskatās, ka visiem pa priekšu aizsteigsies tieši Motorola.

    Reklāma

    Jaunais modelis būs aprīkots ar Snapdragon 8 Gen 1, kas ir jaunais, vienkāršotais nosaukums. Šāda stratēģija no Samsung puses nav pārsteigums, jo uzņēmums savus jaunos kameras moduļus parasti ļauj izmantot partneriem, pirms tos sāk izmantot savās ierīcēs. Parasti gan tie ir Xiaomi viedtālruņi, taču šoreiz pie šī nosacītā goda būs tikuši Motorola. Nav gan precīzi zināms, kādu tieši telefona modeli prezentēs Motorola, tomēr sagaidāms, ka tas varētu būt premium klases telefons. To papildinās arī pašu radīta mikroshēma vēl labākai kameru darbībai. Tagad tikai atliek gaidīt nākamā gada pirmos mēnešus, lai par šo pārliecinātos praksē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andis
    29.11.2021 09:01

    Diez vai megapikseļu skaitā ir tā galvenā bildes kvalitāte. Labāk lielāku sensoru būtu uztaisījuši.

    Boobis
    29.11.2021 18:50
    Reply to  Andis

    Pirkt telefonu dēļ megadaudziem megapikseļiem ir kā izvēlēties sievu tikai pēc uzpumpētām krūtīm))

    Normis
    29.11.2021 10:32

    Šīs pseidoziņas par mākslīgi uzmērogotu maza sensoriņa attēlu vairs nevienu neinteresē. Visi jaunā un labā solījumi beidzas, tiklīdz lietotājs konstatē. ka, par spīti telefona apkarināšanai ar fotokameru imitācijām, “lielais pikseļu skaits” ir pieejams tikai vienā režīmā, pārējos 48, 64 un 100 Mpix vietā ir tikai knapucīgie 6-8 Mpix. Un pat ar tiem pietiktu, kā pietika pirmās un otrās spoguļkameru paaudzes lietotājiem, ja vien telefonā būtu izmantota reāla optika nevis objektīvu imitējošs lodziņš. Attēlu zīmē optika un veido fotogrāfs, un nekas tur nemainīsies pat tad, ja Motorola samaksās kādam Fuji GFX vai Hasselblad apskatniekam par ziņu par Motorolas superīgajiem 100 Mpix. :)

    Krotow
    29.11.2021 12:17
    Reply to  Normis

    Tas ka labam attēlam bez gigapiseļu matricas vajag arī atbilstoša izmēra objektīvu atbilstošas gaismas caurlaidības nodrošināšanai, nav nekas jauns. Taču ej iestāsti to cacai, kurai glaunais aparāts vairs somiņā neielīdīs.

    Normis
    29.11.2021 12:37
    Reply to  Krotow

    Žurnāls Techradar nesen rakstīja, ka Sony taisās izlaist jaunu viedtālruni ar “reālu” uzlabojumu — lielāku matricu (kas gan arī tad sasniegšot vien ziepja matricas izmērus) nevis lielākiem interpolētiem megapiskeļiem (ar vai bez izmēros lielāku pikseļu radītā efekta), taču izskatās, ka Sony galvu reibinošie panākumi bezspogulijā ir apreibinājuši arī viņu mārketologus, jo iespējamā cena ir kosmiska un nav tālu no 2k euro. Reāli nav redzams nekas, par ko tieši būtu jāmaksā tāds kāposts. Skumji, ka tik garus gadus ražojošie uzņēmumi staipa virtuālu gumiju un kā novitāti uzsver kaut ko jau pagalam novazātu.

    divikā
    29.11.2021 13:53
    Reply to  Normis

    Par 2K nav jedzīgāk ņemt īstu kameru un lētu telefonu? Telefons vienmēr atpaliks no jēdzīgas kameras, vienmēr. Ja neskaita īpašus marketinga vajadzībām izvēlētus sižetus pienoteikta apgaismojuma, un arī tad nelielā izmērā. Bet kam nu ko vajag – vairumam cilvēku, kas bildes skatās ekrānā, nekādu dižo kvalitāti ari nevajag…

    Lauris
    29.11.2021 16:54
    Reply to  Normis

    Un piedevām no pilnās matricas ir palikušas labi ja divas trešdaļas,jo objektīvs redz apaļš,un pēc apaļā footprint uzlikšanas uz pilnās matricas tā atkal ir jāapgriež,lai iegūtu taisnstūri. MKBHD Sony aparāta apskatā to uzskatāmi izskaidroja.

    Reklāma