Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumas: Samsung Galaxy S22 Ultra varētu saņemt 200 megapikseļu kameru

    Jaunākie raksti

    Baumas no uzticama avota stāsta par Samsung plāniem jau tuvākajā laikā izziņot 200 megapikseļu ISOCELL kameras sensoru viedtālruņiem. Nav gan šobrīd zināms, vai jaunais 200 megapikseļu ISOCELL nonāks kādā šī gada viedtālrunī. Visticamāk, 200 megapikseļu sensors gaidāms Galaxy S22 Ultra viedtālruņos.

    Sākotnēji baumas norādīja uz 200 megapikseļu sensoru jau Galaxy S21 sērijā, bet šīs baumas nepiepildījās. Februārī Samsung izziņoja 50 megapikseļu ISOCELL GN2 sensoru ar 1.4 μm pikseļa izmēru, nedaudz pirms tam bija arī jaunas paaudzes 108 megapikseļu sensors ar 0.8 µm pikseļa izmēru.

    Reklāma

    Diemžēl šobrīd baumu avoti nepiedāvā nekādu tehnisko specifikāciju vai kādu attēlus, kas varētu kaut ko vairāk pastāstīt par 200 megapikseļu ISOCELL sensora īpašībām un šo maģisko 200 megapikseļu pielietojumu dzīvē. Tiek runāts, ka 200 megapikseļu ISOCELL sensoram varētu būt 0.64 µm pikseļa izmērs, bet nekas cits nav zināms. Iespējams, šo sensoru ražos Olympus, kā arī pašu Samsung Galaxy S22 Ultra darbināšot AMD bāzēts Exynos procesors, bet tās visas ir agrīnas baumas.

    Par viedtālruņu kamerām jau kādu laiku tiek runāts, ka derētu izmantot lielāka izmēra sensorus, bet tad nāktos tiem priekšā nolikt arī lielākus un biezākus objektīvus. Tiek runāts, ka Huawei jau strādā pie šķidra materiāla lēcas flagmaņos kameru objektīvos.

    Pagājušā gada pavasarī jau tika baumots, ka Samsung viedtālruņiem veido 250 megapikseļu sensoru ar 1″ diagonāli, kas ir būtiski lielāks izmērs par šobrīd izmantoto 108 megapikseļu sensoru ar 1/33″ izmēru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    29.04.2021 14:53

    Sievas , 13 gadus vecais Canon 5D M2 ar 22 mega pekseļiem izklausās smieklīgi , 😃. Kaut kā neredzu jēgu tik milzīgām daudzumam pikseļu ,ja vien tas nav atmiņas ražotāju lobijs.

    Krotow
    29.04.2021 16:23
    Reply to  Arčiņš

    Milzīgais piseļu daudzums pēc tam programmā tiek sakopots parastā 12 MP bildē. Tīrā veidā no RAW tas nav skatāms – baismīgi trokšņi.

    Reklāma