Web Analytics
More
    Reklāma

    Mazda: Elektroauto un sintētiskajām degvielām ir vieta nākotnē

    Jaunākie raksti

    Mazda Eiropas pētījumu un izpētes nodaļas direktors Kristiāns Šulce norādījis, ka ka sintētiskajām jeb e-degvielām nākotnē ir vieta līdzās elektroauto. Šādu viedokli viņš pauda britu automedija Autocar rīkotajā konferencē. “Mēs uzskatām, ka sintētiskās degvielas nekonkurē ar elektroauto, bet gan to papildina. Šo degvielu var izmantot gan līdz šim saražotajās mašīnās, gan arī nākotnes auto. Sintētiskās degvielas mums sniedz vēl vienu ceļu pretī klimata neitralitātes ātrākai sasniegšanai,” saka Šulce.

    Viņš uzsver, ka abām tehnoloģijām ir savi plusi un mīnusi. Piemēram, iekšdedzes dzinēju nav iespējams radīt tā, lai tas būtu tikpat kluss kā elektroauto. Tomēr garākos ceļojumos tieši iekšdedzes dzinējs ir ērtāks. Šulce aicina izmantot abu tehnoloģiju sniegtās priekšrocības nevis likt “visas olas vienā groziņā”, proti, elektroauto.

    Citi konferences dalībnieki norādījuši, ka iekšdedzes dzinēja ir “cīņa pret nepareizo ienaidnieku”, jo galvenajam uzsvaram būtu jābūt samazināt cilvēces atkarību no fosilo degvielu lietošanas. Tiek atzīmēts, ka galvenajam mērķim jābūt CO2 izmešu samazināšanai nevis kādas konkrētas tehnoloģijas lobēšanai kā pārākai par citām.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma