Web Analytics
More
    Reklāma

    “Ionity” piesaista 700 miljonus eiro un plāno uzlādes tīkla paplašināšanos

    Jaunākie raksti

    Elektroauto uzlādes tīkla operators “Ionity” paziņojis, ka tam izdevies piesaistīt 700 miljonu eiro gan no līdzšinējiem, gan jauniem investoriem. Piesaistītā nauda tiks likta lieta, lai līdz 2025. gadam Eiropā uzstādītu vairāk nekā 5000 elektroauto uzlādes iekārtas.

    “Ionity” projektu 2017. gadā sākotnēji izveidoja vairāki lielie autoražotāji, tostarp Volkswagen, BMW, Ford un Mercedes. Laika gaitā iesaistījušies arī citi autoražotāji, piemēram, Kia. Tagad projektam pievienojies pirmais uzņēmums, kas nav tieši saistīts ar auto ražošanu – investīciju uzņēmums “BlackRock”. Šis uzņēmums investējis naudu aptuveni 300 projektos visā pasaulē, kas saistīti ar enerģijas ieguvi no atjaunojamiem resursiem.

    Šobrīd “Ionity” tīklā ir 386 stacijas, kurās kopumā uzstādītas vairāk nekā 1500 ultra ātrās uzlādes iekārtas. Vēl 37 stacijas tiek būvētas šobrīd. Tas gan atpaliek no paša uzņēmuma nospraustajiem mērķiem, proti, jau pagājušā gada beigās bija jābūt ap 400 stacijām un vairāk nekā 2400 uzlādes iekārtām. Neskatoties uz aizkavēšanos, “Ionity” tīkls turpina paplašināties – tas pieejams jau 24 valstīs un pirmā uzlādes stacija atvērta arī Latvijā.

    Piesaistot finansējumu, “Ionity” nosprauduši nopietnus mērķus – līdz 2025. gadam uzlādes iekārtu skaitam jāpalielinās līdz septiņiem tūkstošiem. Tas nozīmē, ka nākamo 3-4 gadu laikā jāuzstādā 5000 uzlādes iekārtu. Plānots, ka šī termiņa beigās Eiropā būs vairāk nekā 1000 “Ionity” uzlādes stacijas. Jaunās stacijas plānots izbūvēt ar 6-12 uzlādes iekārtām, savukārt jau esošās tiks paplašinātas, īpaši vietās, kur ir lielāka satiksme un lielāks pieprasījums pēc uzlādes iespējām.

    Ja šobrīd faktiski visas uzlādes stacijas bijušas uz galvenajiem lielceļiem, tad turpmāk “Ionity” izvietos stacijas arī lielāku apdzīvotu vietu tuvumā, kā arī uz noslogotākiem reģionālajiem ceļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma