Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla serveru problēmas padara mašīnas nelietojamas

    Jaunākie raksti

    Ja var ticēt vairākiem ierakstiem Twitter, tad Tesla automašīnām ir bijušas problēmas ar Tesla lietotnes darbību, kā arī dažos gadījumos nemaz nebija iespējams ar savu Tesla nekur aizbraukt. Tesla vadītājs Īlons Masks uz šādiem Twitter ierakstiem reaģējis ātri, bet pagaidām nekāds skaidrojums nav sniegts.

    Vislielāko skādi šāda serveru nedarbošanās radījusi tiem Tesla īpašniekiem, kuri izmanto viedtālruni mašīnas atslēgas vietā. Tad gan paliec ar garu degunu, jo Tesla bez digitālās atslēgas nekur nebrauks.

    Sagaidāms, ka Tesla sabiedrisko attiecību cilvēki par šo negadījumu neko daudz nerunās, jo tāda iepriekš bijusi Tesla stratēģija arī citos ne pārāk glaimojošos gadījumos.

    Avotscnet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    21.11.2021 16:05

    Tad jau sanāk ka vietās, kur nav mobilā tīkla pārklājuma,Teslu ar telefonu nevar atslēgt.

    LAN
    21.11.2021 19:02
    Reply to  Elektriķis

    Nē, var atslēgt arī ar zilzobi.

    Elektriķis
    21.11.2021 19:43
    Reply to  LAN

    Un kā zilzobis saistīts ar Teslas serveri?

    Zobs
    21.11.2021 20:14
    Reply to  Elektriķis

    gudra aplikācija mācētu no servera saņemt tokenu, kas derīgs noteiktu laiku, teiksim 30-60min. Paliekot bez ineta, aplikācija nemestu laukā tokenu, bet atslēdzot auto prasītu vēl pirkstu/ģīmi, vai atbildi uz slepeno jautājumu. Kad inets atjaunojas, viss turpinātos kā parasti.

    Elons*
    21.11.2021 20:06

    normāli visas jaunās Teslas darbojas ar telefona BT atslēgu un to Teslas serveru statuss neietekmē nekādi.

    Ir daļa cilvēku, kuri neprot / nevēlas pievienot telefonu, tad tie mašīnā iekļūst pieliek kartiņu pie b statņa. Tā nāk komplektā ar auto un parasti glabājas makā. Un arī to Teslas serveru statuss neietekmē nekādi.
    Vecie S/X ir ar keyfob, kas ir principā kā parasta key-less atslēga, bet ar uzlabojumiem. Un arī to Teslas serveru statuss neietekmē nekādi.

    Bet vēl ar Teslu ir iespējams darīt tā – samakšķerēt telefonu, atvērt to, feisaidī, aplikācija, remote unlock, faisaidī, remote start. OK, šis gan prasa interneta pieslēgumu un Teslas serveri. Un ja servera nav – nav tev mašīnas…

    Neko nesaku, cilvēki ir visādi. Pieļauju, ka no 1m Teslas klientiem kādiem 10 – 20 gabaliem šis notikums sagādāja neērtības, jo viņi tieši tā lieto savas mašīnas. Kā par brīnumu, tiem cilvēkiem ir Twiterpratība, un tā mēs par šo notikumu uzzinājām. LOL

    Pārējie Teslas fanboji pamanīja, jo nevarēja regulēt klimatu, lādi un vēl daudz dažādas sīkas, bet patīkamas lietas.

    Bet pavērst to tā, ka tas serveru kāsis būtu padarījis mašīnas nelietojamas …. no spriediet paši :)

    Elektriķis
    21.11.2021 20:18
    Reply to  Elons*

    Paldies par skaidrību!

    Gundars
    22.11.2021 07:43
    Reply to  Elons*

    Ok, skaidrojums labs. Bet regulēt klimatu auto tikai caur ražotāja serveri(cik no tava skaidrojuma noprotu) nu arī ir, viegli sakot, dīvaini.
    Raksts tendenciozs, lai arī neesmu el.auto un Teslas fans
    Jā cilvēki dažreiz ir īpatnēji. Uzjautrinos braucot uz Jūramalu par reāli garajām rindām pie diveiro iemešanas aprātiņiem. Kajēnes, xpiektie, ļaksusi. Iekšā droši vien bioloģisks izstrādājums ar pēdējā modeļa aifonu vai androidtrubu, bet uzlikt aplikāciju, kur ar diviem kliķšķiem braucot garām uzspiest apmaksu – tas ir krietni par sarežģītu viņu intelekta līmenim.

    Ac/dc
    22.11.2021 08:01
    Reply to  Gundars

    Te runa par attālināto klimata vadību, ne jau sēžot auto.

    Skābene
    22.11.2021 09:26
    Reply to  Ac/dc

    Kāpēc jāregulē klimats mašīnā, ja tu tur neesi?

    Kursors.lv
    22.11.2021 09:33
    Reply to  Skābene

    Lai uzsildītu vai atdzesētu auto pirms brauciena.

    Metallica
    22.11.2021 09:34
    Reply to  Skābene

    Tas nav nekas jauns – stundu pirms brauciena sākt atvēsināt salonu. Ziemā – pasildīt. Mūsdienās tas gan neesot zaļi un ilgspējīgi, tāpēc fui un pē, bet cilvēks grib labumus šodien, nevis pēc nāves.

    Elektriķis
    22.11.2021 09:42
    Reply to  Skābene

    Tas jau bija iepriekšējās paaudzes Zojā. To varēja izdarīt ar oriģinālo auto atslēdziņu (bez servera un aplikācijas): ziemā nospied podziņu, pirms ej uz auto un tas jau uzsilis, logi nav jāskrāpē. Tā ir viena no EV priekšrocībām: ātri uzsilstošs salons. Kaut kādiem smalkiem ICE arī ir šāda funkcija.

    Skābene
    22.11.2021 11:54
    Reply to  Elektriķis

    Veciem dīzeļiem ir autonomā apsilde, bet Zviedrijā ir populāra elektriskā apsilde, kur apsilda karteri un arī salonu. Ja auto ir pie vada, vienalga, vai tas ir ICE vai EV, nav taču problēmas uzstādīt taimeri uz izbraukšaņas laiku, vai vienkārši nospiest uz pults pogu, lai sāk sildīt. Tam nav vajadzīgs serveris.
    Priekšējā loga apsilde ir baigā štelle, pat -30 grādu salā logu atrauj vaļā 15-30 sek laikā. Nez kāpēc visi ir ieciklējušie stikai uz pakaļējā loga apsildi! :)

    AC/DC
    22.11.2021 13:15
    Reply to  Skābene

    Aha. Un ja nu tu neesi 5m no auto? Piemēram biznesa tikšanās vai randiņš restorānā ar dāmu? Klimata vadība no app ir reāli laba lieta.

    Krotow
    22.11.2021 13:36
    Reply to  Skābene

    Priekšējā loga apsilde tiešām spārda ar nevaldāmu jaudu. Taču jārēķinās ar ļoti jūtamām izmaksām, ja uz ceļa “palaimējas” noķert akmeni no priekšā braucoša smagā riteņiem. Vienalga kad mainīšu auto, jauno arī gribu ar priekšējā stikla apsildi.

    Elektriķis
    22.11.2021 16:45
    Reply to  Gundars

    Tie bioloģiskie izstrādājumi dzīvo pavisam citā pasaulē. Tu viņiem ar savām bankas kartēm un aplikācijām esi lūzeris. Viņiem 50 eiro paciņa neievietojas makā, jāliek vienkārši kabatā. Pavēro publiku pie Jūrmalas virziena Sky kasēm. Iedomājos ka Jūrmalas caurlaides sīknauda šiem varētu uzrasties tieši pēc Sky apmeklējuma.

    Cash
    22.11.2021 19:06
    Reply to  Elektriķis

    Šīs publikas ērtībām ir bankomāti ir iemaksas virzienu. Lai nav vietās, kur var maksāt tikai ar karti, jāstāv ar paciņu rokās.

    Kueto
    21.11.2021 20:25

    te tev nu bija supermoderns auto,trešais golfs pat uzticamāks

    Skābene
    22.11.2021 09:31
    Reply to  Kueto

    Vai caur tesla serveri var attālināti vadīt jebkuru tesla automobili? Vai kartupeļfīrera opozicionāriem maz droši braukt ar Tesla auto, tas pēkšņi neiebrauks aizā?

    Reklāma