Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple plāno iekasēt maksu par digitālo ID karšu saglabāšanu Wallet servisā

    Jaunākie raksti

    Šajā vasarā Apple paziņoja, ka gatavojas piedāvāt digitālo ID karšu un autovadītāja apliecību saglabāšanu Wallet servisā. Uzsākot sadarbību ar pirmajiem ASV štatiem, parādījusies informācija par juridiskajiem nosacījumiem un Apple prasībām, kas prasa papildu izmaksas no valdības.

    Tātad, lai izmantotu iespēju digitalizēt oficiālos dokumentus un tos izmantot Apple Wallet lietotnē, servisa izmantotājiem būs jānodrošina Apple prasības. Kā viena no galvenajām ir projektu vadītāja piesaiste, klientu servisa nodrošināšana un finanšu ieguldījumi, lai norēķinātos par atbalstu un uzturēšanu. Tāpat Apple vēlas kontrolēt visas mārketinga aktivitātes saistībā ar digitālajiem dokumentiem, kā arī ierīces, kuras to atbalstīs. Līdz ar to principā pilnīga kontrole pār šo funkcionalitāti, kuras izmaksas beigu beigās segs nodokļu maksātāji. Tomēr ja ir vēlme piedāvāt šādu iespēju, līdzīgas alternatīvas vismaz pagaidām nav, kas publiskajam sektoram liek spēlēt pēc privātā uzņēmuma noteikumiem.

    Reklāma

    Komandai, kura sadarbosies ar Apple, būs nepieciešams proaktīvi iesaistīties risinājuma reklamēšanā un izplatīšanā. Kas ir pats interesantākais, vismaz balstoties uz līgumu, štati izmaksas tieši nedrīkst uzlikt uz klientu pleciem, tomēr beigu beigās tā ir nodokļu maksātāju nauda. Kā pirmie štati, kuri sāks piedāvāt digitālos dokumentus, būs Arizona, Džordžija, Oklahoma un Kentukī. Protams, pats uzņēmums nav sniedzis plašākus komentārus par juridisko pusi un noslēgtajiem līgumiem, vai tiešām tie ir tik strikti un kontrolējoši no vienas puses.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Etiķis
    17.11.2021 15:03

    Nebūsim sīkumaini…ņemsim nelielu samaksu par katru aifona lietošanas reizi!

    Reklāma