Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota uzskata, ka cilvēce vēl nav gatava pārejai uz bezizmešu transportu

    Jaunākie raksti

    Toyota oficiālā paziņojumā norādījusi, ka lielākā daļa pasaules nav gatava pārejai uz bezizmešu transportlīdzekļiem līdz 2040. gadam, tāpēc autoražotājs nav parakstījis COP26 konferencē panākto vienošanos ar mērķi pārtraukt ražot mašīnas, kas rada kaitīgos izmešus.

    Toyota pārstāvis ziņu aģentūrai Reuters pastāstīja, ka autoražotājs ir gatavs iesaistīties, ražot atbilstošas mašīnas un palīdzēt pārejā uz bezizmešu transportu vietās, kur ir atbilstoša infrastruktūra, dzīves līmenis, ekonomiskā situācija un cilvēku gatavība pāriet uz šādu transportu. “Daudzos pasaules reģionos, piemēram, daudzviet Āzijā, Āfrikā, arī Tuvajos Austrumos šobrīd nav piemērota vide pārejai uz bezizmešu transportu. Uzskatām, ka nepieciešams vairāk laika attīstībai, tāpēc neesam gatavi parakstīt šādu dokumentu,” skaidro autoražotāja pārstāvis.

    Šopavasar tika publicēts Minhenes mobilitātes šova (Munich Mobility Show) veikts pētījums, tā rezultātiem liecinot, ka pastāv milzīga nevienlīdzība elektroauto pārdošanas rādītājos dažādos pasaules reģionos. Pārdošanas rādītāji strauji aug Eiropā, ASV un Ķīnā, bet citur aina nebūt nav tik rožaina. Piemēram, Āfrikā dzīvo vairāk nekā miljards cilvēku, bet visā kontinentā 2020. gadā tika reģistrētas 1509 elektriskās mašīnas – pilnīgi visas Dienvidāfrikas Republikā. Arī Dienvidamerikā aina nav diez cik labāka. Pat Volkswagen vadītājs Herberts Dīzs, kurš ir liels elektroauto attīstības fans, atzinis, ka tādos reģionos kā Dienvidamerika būtu attaisnojama sintētisko degvielu lietošana arī ap 2035. gadu un pēc tam. Arī Volkswagen bija viens no autoražotājiem, kas neparakstīja COP26 panākto vienošanos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    16.11.2021 10:54

    Hm, vai tas nozīmē ka Toyota būs vadošais autoražotājs Āfrikā? Interesanta tirgus nišas izvēle 🤔

    Krotow
    16.11.2021 11:01
    Reply to  LAN

    Par ko ne? Aftermarketa iekšdedzes auto rezerves daļu tirgus IMHO ienes vairāk kā pašu auto ražošana.

    myself
    16.11.2021 12:36
    Reply to  LAN

    toyota hilux tur vienmēr bijis populārākais auto – bāzes komplektācijā jau iekļauti 2 čaļi ar ak-47, par papildu samaksu var iegūt 4.
    piemērs:comment image.webp

    Name*
    16.11.2021 15:44
    Reply to  LAN

    Toyota daudzās valstīs ir vadošais.

    The Most Popular Car in Every Country – https://youtu.be/dxr71PsnR3g?t=206

    Skābekļa aparāts
    16.11.2021 21:48

    Es uzskatu, ka Toyota vēl nav gatava pārejai uz bezizmešu auto

    Gundars
    20.11.2021 20:35

    Nu kādam jau tomēr ir jādomā arī reāli šajā elektro-crypto-vegan pasaulē. Nevar visi ar elektriskajiem pepelaciem šļūkāt no vienas vegānēstuves uz otru, lai tur pasēdētu un paraktu virtuālu ”vērtību”. Pasaule balstās un arī turpmāk balstīsies uz pavisam citām vērtībām, vienalga kādi trendi uzpūš

    Reklāma