Web Analytics
More
    Reklāma

    General Motors uz elektriskā “Hummer” bāzes plāno ražot militāro transportlīdzekli

    Jaunākie raksti

    Oriģinālais “Hummer” bija balstīts uz militāro transportu, savukārt šobrīd General Motors koncerns grasās iet pretējā virzienā – izmantojot elektriskā “Hummer” bāzi, autoražotājs plāno gatavot militāro transportlīdzekli ASV armijas vajadzībām. Armijnieku vajadzībām plānots pielāgot rāmi, elektromotorus un baterijas.

    Topošais transportlīdzeklis nosaukts par eLRV (Electric Light Reconnaissance Vehicle) un pirmajiem prototipiem būtu jābūt gataviem 2022. gadā. Pagaidām nav nekādas garantijas, ka ASV armija šādu transportlīdzekli tiešām pieņems lietošanā, jo valsts militārā vadība joprojām pēta elektroauto atbilstību iecerētajiem mērķiem. Ja elektriskie transportlīdzekļi tiks atzīti par labiem esam, General Motors, arī citiem ražotājiem, būs jāizpilda noteiktas armijas prasības.

    Skaidrs, ka elektriskajam transportam kaujas laukā ir zināmi trūkumi, jo atrast uzlādes vietu militārās operācijas laikā nebūs pārāk vienkārši un arī diez cik praktiski. Tas nozīmē, ka jāizveido pārvietojams uzlādes risinājums, kas nav atkarīgs no elektrotīkla. GM pārstāvji norāda, ka šiem transportlīdzekļiem varētu izveidot uzlādes risinājumu, kas izmanto iekšdedzes dzinēju, lai lādētu mašīnu. Tāpat jāņem vērā, ka temperatūra jūtami ietekmē sniedzamību ar vienu uzlādi, savukārt bateriju maiņas tehnoloģijas pagaidām ir relatīvi mazattīstītas, pārsvarā ar to nodarbojoties Ķīnas ražotājiem.

    No otras puses, elektroauto militārajā sfērā ir arī savi plusi, piemēram, to klusā gaita var būt īpaši noderīga dažādās izlūkošanas misijās, kā arī gadījumos, kad svarīgs ir pārsteiguma moments. General Motors un jebkura cita konkurenta uzdevums būtībā ir izveidot tādu militāro elektrisko transportlīdzekli, kurš maksimāli spēj likt lietā savus plusus, vienlaikus pēc iespējas labāk maskējot trūkumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma