Web Analytics
More
    Reklāma

    Kazahstāna kļuvusi par otru lielāko bitkoinu ieguves vietu pasaulē

    Jaunākie raksti

    Kembridžas Alternatīvo finanšu centrs paziņojis, ka Kazahstāna kļuvusi par otru lielāko bitkoinu ieguves vietu pasaulē. Pirmajā vietā, protams, ierindojas ASV. Kazahstāna ir pievilcīga vieta, jo tur pieejama lēta enerģija un tā atrodas kaimiņos Ķīnai. Jau ziņojām, ka Ķīnā aizliegti jebkādi maksājumi ar kriptovalūtām, tāpēc to ieguvējiem bija jāņem visa aparatūra pār plecu un jādodas rakt bitkoini pāri robežai – uz Kazahstānu, kur tas ir arī izdevīgāk.

    Kamēr Ķīnas kriptovalūtu ieguvēji atraduši labāku vietu savam maizes darbam, pašai Kazahstānai tas, šķiet, dara vairāk ļauna nekā laba. Šī migrācija radījusi lielu spiedienu uz Kazahstānas elektrotīklu un enerģijas krājumiem, kas lielākoties tiek veidoti, izmantojot ogles. Tiek lēsts, ka kriptovalūtu racēji sastāda aptuveni 8% no kopējās ražošanas jaudas valstī.

    Reklāma

    Šīs situācijas dēļ draud izvērsties ne tikai represijas. Tas novedis arī pie vietējo piegāžu ierobežošanas, kā arī liela elektroenerģijas importa. Papildus tam daļai kriptovalūtu racēju nav ne jausmas par nodokļiem, kādi viņiem būtu jāmaksā. Kazahstānas valdība vēl domā, kā rīkoties. Viens no blokķēdes analītikas uzņēmuma “Blockchair” inženieriem uzskata, ka Kazahstānai ir iespēja attīstīt savu vājo elektroenerģijas sektoru uz kriptovalūtas ieguves rēķina un vēl nopelnīt uz to. Savukārt enerģētikas ministra vietnieks Murats Žurebekovs saka, ka nereģistrētos kriptovalūtu ieguvējus līdz gada beigām noteikti jāierobežo.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.11.2021 14:55

    Interesanti, interesanti… iespējamie varianti:
    1) Piegriezīs rakšanu un kriptovalūtu izmantošanu vispār.
    2) Atļaus kašņāties tikai rezidentiem bez patiesā labuma guvēja ārpus valsts. T.i. visiem no Ķīnas atnākušajiem ar kāju pa d…
    3) Pārvērtīs savus tugrikus kripto un aizies astrālā kopā ar Venecuēlu un Salvadoru.

    1) ir visticamākais, jo varas iestādēm vienkāršāk realizējams. 2) un 3) var radīt problēmas attiecībās ar Ķīnu, kurai Kazahstānā ir ļoti jūtama ietekme.

    Reklāma