Web Analytics
More
    Reklāma

    Nelaimes gadījumā gājis bojā vīrietis, kurš lidoja kopā ar Viljamu Šatneru “Blue Origin” kosmosa kuģī

    Jaunākie raksti

    Ar skumju vēsti “Twitter” dalījies kosmosa uzņēmums “Blue Origin” un tā dibinātājs Džefs Bezoss – ceturtdien, 11. novembrī, lidmašīnas avārijā gājis bojā viens no otrās komerciālās misijas “NS-18” dalībniekiem, 49 gadus vecais “Medidata Solutions” līdzdibinātājs Glens de Vrīss (Glen de Vries). Viņš tieši pirms mēneša, 14. oktobrī, kopā ar 90 gadus veco Viljamu Šatneru un vēl diviem dalībniekiem devās “Blue Origin” misijā un sasniedza kosmosu.

    Lidmašīnas avārija notika Ņūdžersijas štatā, netālu no Kema ezera. Tur tika atrasta avārējusi viena dzinēja lidmašīna, kurā atradās Glens de Vrīss un 54 gadus vecais “Fischer Aviation” lidošanas skolas īpašnieks Tomass Fišers. de Vrīss kopš 2016. gada mācījās par pilotu šajā skolā.

    Saskaņā ar Federālās aviācijas administrācijas (FAA) paziņojumu – lidmašīna avarēja pagaidām nezināmu iemeslu dēļ un ir pilnībā iznīcināta. FAA un Nacionālā transporta drošības padome veiks izmeklēšanu, lai noskaidrotu avārijas cēloņus. Paredzams, ka provizoriskais ziņojums par to tiks publiskots aptuveni nedēļas laikā.

    Glens de Vrīss bija viens no četriem dalībniekiem, kurš piedalījās “Blue Origin” otrajā komerciālajā misijā “NS-18”. Kopā ar viņu pretī kosmosam lidoja arī aktieris Viljams Šatners, “Blue Origin” viceprezidente kosmosa misiju un lidojumu sfērā Odrija Pauersa un Zemes izpētes uzņēmuma “Planet Labs” līdzdibinātājs Kriss Bošuizens. Nav zināms, cik lielu summu de Vrīss samaksāja par vietu kosmosa kuģī “New Shepard”. Tomēr savu sapni par lidošanu kosmosā, viņš, šķiet, piepildīja.

    No kreisās: Kriss Bošuizens, Viljams Šatners, Ordija Pauersa un Glens de Vrīss
    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma