Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidroti tiešsaistes hakatona “Cassini Hackathons” uzvarētāji

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajā nedēļā desmit Eiropas valstīs, to skaitā arī Latvijā, norisinājās otrais “CASSINI hakatons”. Latvijā hakatons norisinājās tiešsaistē un tajā, izmantojot Eiropas Savienības kosmosa datus, 35 dalībnieki risināja kritiski nozīmīgus Arktikas reģiona izaicinājumus.  Par labāko tika atzīta un godpilno 1. vietu ieguva komanda “STOL”, kas izstrādāja navigācijas sistēmu jūrniekiem balstītu zemes novērošanas datos.

    “CASSINI” hakatonā Latvijā piedalījās un savus risinājumus Arktikas izaicinājumiem piedāvājā 8 komandas. Par labāko žūrijas komisija atzina komandu “STOL”, kas ieguva 1800 EUR naudas balvu idejas attīstībai un mārketinga pakalpojumus no “Digitālās mārketinga fabrikas” 200 EUR vērtībā. “Tā kā Polijā “Cassini” hakatons nenotika, mēs intereses vadīti pieteikumu aizpildījām Latvijas hakatonam. Ikdienā galvenokārt strādājam ar Rietumeiropas valstīm, tāpēc bija ļoti aizraujoši redzēt, kā pasākumi tiek organizēti Latvijā. Esam sajūsmā par iegūto pieredzi un patīkami pārsteigti par žūrijas novērtējumu,” savos iespaidos dalās “STOL” komandas līderis Piotreks.

    Reklāma

    2. vietu un naudas balvu 950 eiro apmērā un 15 stundas biznesa attīstības mentoringa konsultācijas no “Kurzemes biznesa inkubatora” ieguva komanda “ice (x)”, izstrādājot sistēmu “ICEX”, kas, apvienojumā ar esošajām tehnoloģijām, kuģiem kalpotu kā navigācijas rīks, kurā redzami ledus lauki, viļņu augstumi un citas potenciālās bīstamības.

    3. vietu un 750 eiro naudas balvu saņēma komanda “Ice monkeys”, kas hakatona laikā projektēja mākslīgās salas ar mērķi Arktikas ūdeņos aizvietot strauji kūstošos ledus gabalus, kuri ikdienā ir dzīvībai izšķirošs patvērums valzirgiem.

    Kopumā hakatonā Latvijā iesaistījās vairāk kā 70 cilvēki – dalībnieki, mentori, moderatori, atbalstītāji un organizatori. Pasākumā hakatona dalībnieki ne tikai apguva jaunas tehniskās prasmes un demonstrēja jau esošās zināšanas rast unikālus risinājumus izaicinājumiem, bet arī mentoringa sesijās iepazinās ar dažādu nozaru profesionāļiem, kā arī atrada jaunus draugus un sadarbības partnerus.

    Hakatona laikā radušās idejas un praktiskos risinājumus izvērtēja ekspertu žūrija, kuras sastāvā bija “Latvijas kosmosa industrijas asociācijas” pārstāve Diāna Pershtein-Lapkis, “Vides risinājumu institūta” vadošais pētnieks Dainis Jakovels, biedrības “Ideju un inovāciju institūts” valdes priekšsēdētāja Elīna Miķelsone, Ekonomikas ministra biroju vadītājs Artūrs Butāns un biedrības “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris” valdes priekšsēdētājs Salvis Roga.

    Latvijā hakatona norisi koordinē biedrība “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris”, kas apvieno komersantus, izglītības un pētniecības institūcijas, kā arī citas organizācijas, kas daļēji vai pilnībā darbojas zaļo un viedo tehnoloģiju sektoros. Organizācija apvieno vairāk nekā 70 biedrus un ir vienīgais klasteris Latvijā, kurā biedri tiekas, lai apspriestu zaļo mobilitāti, atjaunojamos resursus, energoefektivitāti, kosmosa tehnoloģijas un citus ilgtspējas jautājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma