Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen plāno būvēt vēl vienu rūpnīcu Volfsburgā elektroauto ražošanai

    Jaunākie raksti

    Vācu autokoncerns Volkswagen elektrifikāciju ņēmis nopietni – autoražotājs plāno būvēt vēl vienu rūpnīcu netālu no savas galvenās mītnes Volfsburgā. Šī rūpnīca būs speciāli paredzēta tam, lai ražotu “Trinity” projektā radīto elektrisko sedanu, kam ražošanā jānonāk ap 2026. gadu.

    Plānotā rūpnīca Volfsburgā paredzēta, lai Volkswagen ražošanas efektivitātē varētu sacensties ar Tesla un viņu rūpnīcu Berlīnes pievārtē. Koncerna vadītājs Herberts Dīzs jau iepriekš izteicies, ka vācu autoražotājam jāmācas no Tesla, atzīstot, ka viņa vadītais uzņēmums efektivitātē ievērojami atpaliek no sava galvenā konkurenta elektroauto segmentā.

    Volkswagen pārstāvji norādījuši, ka jaunas rūpnīcas celtniecība būs izdevīgāka nekā esošās rūpnīcas pielāgošana elektroauto ražošanas vajadzībām. Pagaidām gan nav zināms, cik daudz šis projekts autoražotājam izmaksās. Rūpnīcas celtniecību pagaidām nav apstiprinājusi Volkswagen valde, taču plānots, ka tur varētu saražot ap 250 tūkstošiem mašīnu gadā. Rūpnīcā Volfsburgā jau šobrīd tiek salikts aptuveni pusmiljons mašīnu gadā.

    Plānots, ka decembrī varētu sekot oficiāls paziņojums, izziņojot arī plašākas detaļas par jauno rūpnīcu. Iepriekš minētais “Trinity” projekts ir daļa no Volkswagen centieniem veidot jaunās paaudzes elektroauto. Plānots, ka šī projekta rezultātā radītās mašīnas izmantos jauno “SSP” (Scalable Systems Platform) platformu. Tiek solīts, ka tā būs vēl piemērotāka dažādiem elektroauto nekā šā brīža MEB platforma, un atbalstīs tehnoloģijas, kas nepieciešamas Level 4 autonomajai braukšanai. Tas nozīmē, ka šīm mašīnām teorētiski vajadzētu pilnībā spēt braukt pašām, tiesa, ierobežotā teritorijā un cilvēks joprojām jebkurā brīdī var pārņemt mašīnas kontroli.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma