Web Analytics
More
    Reklāma

    Google tomēr var nākties sodos Eiropai samaksāt 2.4 miljardus eiro

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienības Vispārējā tiesa (otra augstākā tiesa Eiropas Savienībā) nolēmusi atstāt spēkā Eiropas Komisijas vēl 2017. gadā pieņemto lēmumu par naudassodu 2.4 miljardu eiro apmērā.

    Google šis sods piespriests par meklētājprogrammas dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Zināms, ka Google vēl var apstrīdēt lēmumu Eiropas Savienības Tiesā, kas ir augstākā tiesa Eiropas Savienībā.

    Reklāma

    Google ar Google Shopping serviss, kas gadu laikā daudzkārt mainījis nosaukumu, ir tirgū jau kopš 2004. gada. Google Shopping ļauj salīdzināt produktus un cenas tiešsaistē un atrast dažādus piedāvājumus no pārdevējiem tiešsaistes veikalos. Eiropas Komisija atzina, ka Google dažus produktus demonstrējusi ar augstāku prioritāti, kamēr konkurentu produktiem piešķirta jūtami zemāka vieta meklējumos.

    Eiropas Komisijas vēl 2017. gadā piespriestais naudassods iepaliek aiz 4.3 miljardu eiro soda, ko tā pati Eiropas Komisija noteica Google par pretmonopola noteikumu pārkāpšanu ar Android operētājsistēmu. Google ar Android operētājsistēmu esot likusi nelikumīgus šķēršļus Android ražotājiem un sakaru operatoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma