Web Analytics
More
    Reklāma

    Vides aizstāvji Vācijā iesūdz tiesā arī “Volkswagen”

    Jaunākie raksti

    Vides aizstāvju organizācijas Vācijā pirms kāda laikā iesūdzēja tiesā BMW un Mercedes, jo šie autoražotāji nebija nosprauduši konkrētu datumu, līdz kuram pārtrauks iekšdedzes dzinēju lietošanu. Tagad kārta pienākusi arī Volkswagen – aktīviste Klāra Maijere un “Greenpeace” Vācijas nodaļas vadītāji iesūdzējuši tiesā vācu autogigantu.

    Iemesls sūdzēšanai tiesā ir tieši tāds pats kā iepriekš ar “VW” konkurentiem – autoražotājs nepilda savu pienākumu un uzdevumus, lai cīnītos ar klimata pārmaiņām. Volkswagen bija dotas astoņas nedēļas lai apsvērtu aktīvistu prasības, tostarp iekšdedzes dzinēju lietošanas pilnīgu pārtraukšanu līdz 2030. gadam un kaitīgo izmešu samazinājumu par 65 procentiem, ja salīdzina ar 2018. gadu.

    Reklāma

    Protams, ka vācu autoražotājs prasībām nepakļāvās. Ražotājs izplatījis paziņojumu, ka tas atbalsta klimata saudzēšanu un dekarbonizāciju, taču tas to nevar paveikt vienatnē. “Valstu valdībām ir uzdevums izstrādāt normatīvos aktus, lai sasniegtu klimata mērķus, savukārt tiesvedības pret uzņēmumiem nav pareizais ceļš, lai sasniegtu šos mērķus,” raksta Volkswagen.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Es pats
    10.11.2021 22:40

    Žēl, ka tie nostāsti, ka lielie ražotāji šādus aktīvistus veikli “apklusina”, nav izrādījušies patiesība

    Lēnais
    18.01.2023 17:36
    Reply to  Es pats

    Nesmērē rokas ar tiem, kurus pie vietas var nolit ar juristiem, pa pārējiem, iespējams, ka nemaz nedzirdam

    Skābene
    11.11.2021 09:01

    Dēļ šādiem aktīvisitiem Vācijas iedzīvotāji tagad maksā dārgi par elektrību un apkuri, jo aktīvisti panāca AES slēgšanu.

    Elektriķis
    11.11.2021 09:52
    Reply to  Skābene

    Tas toreiz bija Fukušimas emocionālais fons. Tagad varētu velt uz Kremļa aģentu darbību.

    ggggg
    11.11.2021 10:33
    Reply to  Skābene

    Tikmēr Latvijas aktīvisti nevēlas pat vēja parkus.

    Skābene
    11.11.2021 14:53
    Reply to  ggggg

    Jā, ņaudētāju mums netrūkst, tāpat kā Vācijā. Tur cilvēki par lētu naudu sapērk mājas, kas sabūvētas ap lidostu un tad raksta sūdzības, ka lidmašīnas taisa lielu troksni un lidosta jāslēdz! Mums līdzīgi, sapērk īpašumus ap Biķernieku trasi un kačā pravas. Cits nopērk meža zemi, uzceļ māju un tad raksta sūdzības par citiem, kas nopērk blakus zemes gabalu un izcērt “vērtīgu mežu”, kur pēkšņi sākuši “aizsargājami putni” ligzdod.
    Ja elektrības cena uzskrietu līdz 1 euro par kilovatstundu, visi tie bļāvēji būtu pirmie, kas savā pagalmā liktu vēja propellerus un saules baterijas! :)

    Last edited 2 years ago by Skābene
    Reklāma