Web Analytics
More
    Reklāma

    “Alphabet” izveido uzņēmumu, kas izmantos mākslīgo intelektu jaunu zāļu radīšanai

    Jaunākie raksti

    “Google” mātesuzņēmums “Alphabet” radījis jaunu kompāniju “Isomorphic Laboratories”, kas izmantos mākslīgu intelektu (MI) jaunu zāļu radīšanai. “Isomorphic Laboratories” darbība principā balstīsies uz cita “Alphabet” meitasuzņēmuma – “DeepMind” – paveikto šajā jomā. Taču abas kompānijas netiks apvienotas, tikai laiku pa laikam sadarbosies.

    Eksperti jau gadiem ilgi norāda uz MI kā risinājumu, kas padarīs ātrāku un lētāku jaunu medikamentu radīšanu dažādu slimību ārstēšanai. Pēdējo divu gadu laikā uzņēmumi ieguldījuši simtiem miljonus dolāru šī mērķa sasniegšanā.

    Reklāma

    To pulkam tagad pievienojas “Isomorphic Laboratories”, kas radīs modeļus, kuri spēs prognozēt, kā medikamenti mijiedarbosies ar ķermeni. Uzņēmums varētu izmantot “DeepMind” paveikto pie olbaltumvielu struktūras, lai noskaidrotu, kā vairāki proteīni var mijiedarboties viens ar otru. Līdz ar to “Isomorphic Laboratories”, visticamāk, neizstrādās  zāles, bet gan pārdos savus modeļus un koncentrēsies uz sadarbību ar farmācijas uzņēmumiem.

    Vienlaikus pati medikamentu izstrāde un testēšana varētu būt lielāks izaicinājums nekā MI iesaiste to radīšanā. Ķīmiķis un rakstnieks Dereks Lovs žurnālā “Science” norādījis, ka vairāk nekā 90% medikamentu, kas nonāk līdz klīniskās izpētes stadijai, galu galā ir neefektīvi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma