Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnā ir vairāk nekā miljons publiski pieejamu elektroauto uzlādes punktu

    Jaunākie raksti

    Ķīna šobrīd ir pasaules lielākais elektroauto noieta tirgus, valstij aktīvi cenšoties atteikties no transportlīdzekļiem ar iekšdedzes dzinējiem. Ņemot vērā straujo elektroauto skaita pieaugumu, nav nekāds brīnums, ka tur ir arī lielākais publiski pieejamo elektroauto uzlādes punktu skaits pasaulē – Ķīnā publiski pieejami vairāk nekā 1 miljons elektroauto uzlādes punktu.

    Ja esam pavisam precīzi, Ķīnā šobrīd ir 2,22 miljoni elektroauto uzlādes punktu, taču aptuveni 1,2 miljoni no tiem ir privātie. Gada laikā uzlādes punktu skaits valstī palielinājies par 56,8 procentiem. Tikai šā gada pirmajos trīs ceturkšņos vien Ķīnā uzstādīti 237 tūkstoši publisko uzlādes punktu un vēl 305 tūkstoši privāto uzlādes punktu.

    Šādu infrastruktūras paplašināšanu attaisno arī transportlīdzekļu pārdošanas apjoms – šogad līdz šim pārdoti gandrīz 2 miljoni lādējamu mašīnu un tiek prognozēts, ka līdz gada beigām šis skaitlis pārsniegs 3 miljonus.

    Aptuveni 428 tūkstoši no šiem uzlādes punktiem izmanto līdzstrāvu, bet pārējie mašīnas lādē ar maiņstrāvu. Tāpat Ķīnā ir lielākais bateriju maiņas staciju skaits pasaulē – valstī šobrīd ir 890 vietas, kur elektroauto pa ceļam var tikt nomainīta tukšā baterija, vietā ieliekot uzlādētu bateriju.

    Šie skaitļi sniedz ieskatu, cik strauji attīstās infrastruktūra Ķīnā, vienlaikus atgādinot, ka Eiropa atpaliek arvien straujāk. Nemaz nerunājot par Ziemeļameriku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    04.11.2021 12:49

    Iespējams ka arī mēs lietosim jaunāko Ķīnas uzlādes “štepseli” CCS vietā.

    https://electrek.co/2020/04/28/chademo-and-china-release-new-ev-quick-charging-standard-in-a-bid-to-leapfrog-the-industry/

    Last edited 2 years ago by Elektriķis
    Kaspars
    05.11.2021 10:20

    Kaut kādi skaitļi – skaidrs ka lieli, bet skaidrs, ka Ķīna ir liela valsts
    Sorry, varbūt ne ar to kāju izkāpu no gultas, bet gribētos, lai šādu rakstu atverot būtu kaut cik papētīts cik Ķīnā ir cilvēki, elektro auto un cik šo staciju apjoms ir salīdzināmās mērvienībās un salīdzināt šos skaitļus ar Eiropu un Ameriku. Savādāk mēs pasakam, ka Latvijā ir 33 uzlādes stacijas, bet Krievijā 93 – un izdaram secinājumus, ka Latvija atpaliek aizviens straujāk

    Nu būtu interesanti ja būtu papētīts, savādāk kāda ir raksta jēga? Aizpildīt ētēru pārpublicējot visu pēc kārtas?

    Reklāma