Web Analytics
More
    Reklāma

    Pie zināmiem nosacījumiem Īlons Masks varētu ziedot 6,6 miljardus dolāru cīņai pret badu

    Jaunākie raksti

    Var jau būt, ka izteikumi no sērijas “kā būtu, ja būtu…” ir nejēdzīgi un neko patiesībā nedod. Tā varēja arī domāt par Pasaules pārtikas programmas izpilddirektora Deivida Bīslija (David Beasley) nesen pausto, ka, ja pasaules miljardieri ziedotu 0,36% no savām bagātībām jeb kopā 6,6 miljardus dolāru, glābtu no bada ap 42 miljonus cilvēku. Viņš īpaši izcēla Īlonu Masku, kuram “gabals nenokristu”, ja ziedotu šo summu jeb 2% no savām bagātībām.

    Gaidīti vai negaidīti, bet Īlons Masks ir reaģējis uz šo izteikumu un piekritis ziedot nepieciešamo summu, pārdodot daļu no savām “Tesla” akcijām. Tomēr ar vienu nosacījumu – ANO publiski atklās, kam un cik daudz naudas iztērēts, cīnoties pret bada radītajām sekām. Visām darbībām jābūt precīzi uzskaitītam, izmantojot atvērtā koda grāmatvedību, lai sabiedrība būtu lietas kursā par to.

     

    Bīslijs piekritis šim nosacījumam un izteicies, ka Pasaules pārtikas programma šajā jautājumā varētu sadarboties ar Masku, lai būtu pilnīga pārliecība, ka ziedotā nauda nonāk tur, kur tai vajadzētu.

    Bīslijs arī “Twitter” norādījis, ka iepriekš ziņu mediju, piemēram, CNN paustais, ka šie 6,6 miljardi USD atrisinās bada problēmu, ir nekorekts. Bīslija doma bija, ka ziedotā nauda novērsīs ģeopolitisko nestabilitāti, masveida migrāciju un izglābs 42 miljonus cilvēku no pilnīga bada.

    AvotsUnilad
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    karlis
    02.11.2021 12:43

    tad kā būs?
    vai varēs zem tā pabāzt jaunāko ložmetēju uz pikapa liekamu?

    nez vai draudzīgie melnā tumšā citā krāsā Āfrikā esošie nāciju pārstāvji tam piekritīs.

    Reklāma