Web Analytics
More
    Reklāma

    “TechHub Riga” jāpamet telpas Kronvalda bulvārī, kādu laiku būs pieejami tikai virtuāli

    Jaunākie raksti

    Latvijas jaunuzņēmumu kopiena “TechHub Riga” 28. oktobrī nākusi klajā ar paziņojumu, ka pamet telpas Kronvalda bulvāri 4, kur pavadīja pēdējos divus gadus. Šis lēmums bija jāpieņem pēc tam, kad organizācija nesaņēma cerēto atbalstu no Kultūras ministrijas un Ministru Kabineta. “TechHub Riga” informē, ka uz nenoteiktu laiku kļūs par virtuālu organizāciju, taču joprojām turpinās rīkot tikšanos, vadīt izglītības un startup skolu programmas un iespēju robežās atbalstīs Latvijas jaunuzņēmu dibinātājus.

    “TechHub Riga” savu darbību sāka 2012. gadā, kad kļuva par pirmo jaunuzņēmumu atbalsta organizāciju Latvijā. Tajā brīdī kļuva skaidrs, ka nepieciešama īpaša telpa, kur vienkopus pulcēties tiem, kuri vēlas spert savus pirmos soļus uzņēmuma radīšanā, varētu kopā strādāt, dalīties ar idejām, zināšanām, padomiem.

    Kronvalda bulvāra 4 telpās “TechHub Riga” ievācās 2019. gada septembrī. Nedaudz vēlāk bija plāns pārņemt visu ēku, jo dalībnieku skaits nemitīgi auga un vajadzēja paplašināties. Tomēr tad nāca Covid-19, kas ieviesa savas korekcijas un radīja zaudējumus. Bija jāmeklē ilgtermiņa risinājums, kā Kronvalda bulvāri 4 padarīt pilnībā par vietu startup kopienai.

    Galīgais priekšlikums bija pārņemt ēku no Latvijas Universitātes un sadarboties ar augstskolu, piesaistot studentus un profesorus jaunuzņēmumu kopienai. Šo ideju atbalstīja ne tikai visa startup kopiena, bet arī augstskolas rektors, tās konsultatīvā padome, Valsts prezidenta kanceleja, Ekonomikas ministrija u.c. Tomēr, neskatoties uz šo atbalstu, bija vajadzīga arī Ministru kabineta piekrišana, kas netika saņemta. Kronvalda bulvāri 4 esošā eka tagad nodota Mākslas akadēmijas vajadzībām.

    Jāpiebilst, ka Latvijas jaunuzņēmumu kopiena “TechHub Riga” izlolojusi startup konferenci “TechChill” un palīdzējusi radīt Latvijas jaunuzņēmumu asociāciju Startin.lv, kas dažādos veidos sniedz atbalstu jaunajiem censoņiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Johnie
    08.11.2021 22:50

    Sitie chilotaji.. sos jau izmeta no telpam Sporta 2 savulaik… Kas tas par kantori, ja nevar atlauties telpas pat valsts iestade.. LU eka cik zinu…

    Reklāma