Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” atļauj nepilngadīgiem lietotājiem vai viņu vecākiem pieprasīt foto dzēšanu no meklēšanas rezultātiem

    Jaunākie raksti

    “Google” nākusi klajā ar paziņojumu, ka tagad ikvienam lietotājam, kurš nav sasniedzis 18 gadu vecumu, vai viņu vecākiem ļauj pieprasīt fotoattēlu dzēšanu no “Google” meklēšanas rezultātiem.

    Šī jaunā privātuma iespēja ir viena no vairākiem jaunumiem, ar ko uzņēmums nāca klajā augustā, cenšoties ieviest papildu aizsardzību lietotājiem, kuri jaunāki par 18 gadiem. Citi “Google” plānotie drošības pasākumi ietvēra, piemēram, video augšupielādes padarīšanu privātu pēc noklusējuma un “Youtube Kids” patīrīšanu no pārāk komerciāla satura.

    Reklāma

    Taču, runājot konkrēti par fotoattēlu noņemšanu, tagad ikviens, kurš jaunāks par 18 gadiem, vai arī viņu vecāki vai aizbildņi, aizpildot pieprasījuma veidlapu, var lūgt “Google” noņemt bērna attēlu no meklēšanas rezultātiem. Veidlapā jānorāda, ka vēlies, lai “Google” noņem “personas, kura jaunāka par 18 gadiem”, attēlus. Tāpat jāiekļauj prasītā personas informācija, attēla URL un meklēšanas vaicājumi, kas “izmet” šos attēlus.

    Lai arī risinājums ir noderīgs un teorētiski pieejams visā pasaulē, tas tomēr neatbilst Eiropas Savienībā aktuālās Vispārīgās datu aizsardzības regulas (General Data Protection Regulation – GDPR) prasībām. Ja “Google” gadījumā pieprasījumu var veikt tikai nepilngadīgs lietotājs vai viņa vecāki, aizbildņi, GDPR iet vēlāk. Proti, ļauj pieprasīt, lai uzņēmums noņem attēlus, kuros redzamā persona augšupielādes brīdī bijusi nepilngadīga. Līdz ar to šādu pieprasījumu var veikt arī cilvēks, kurš jau ir pilngadīgs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma