Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla Model 3” septembrī bija vislabāk pārdotā mašīna Eiropā

    Jaunākie raksti

    “Tesla Model 3” pagājušajā mēnesī bija vislabāk pārdotā mašīna Eiropā. Parasti šādā teikumā kaut kur būtu iestarpināts jēdziens “elektroauto”, taču šoreiz “Model 3” gluži vienkārši ir pārdotākā mašīna Eiropā, ieskaitot pilnīgi visus modeļus, arī tos, kas brauc ar benzīnu vai dīzeli.

    Pagaidām šāds rezultāts sasniegts mēneša griezumā un Tesla piegādes Eiropā nav stabilas, proti, vienā mēnesī var tikt piegādāts liels skaits mašīnu, nākamajā jau krietni vien mazāk, īpaši to attiecinot tieši uz Eiropu, jo šeit pagaidām Tesla mašīnas vēl netiek ražotas. Iepriekšējā ceturksnī Tesla piegādāja nepilnu miljonu mašīnu, uzstādot jaunu rekordu. Labi pārdošanas rezultāti tika sasniegti Ķīnā un Ziemeļamerikā, bet tagad izplatīti dati arī par Eiropu.

    Septembrī Eiropā pārdoti 24 591 “Model 3” eksemplāri. Tuvākais sekotājs ar 18 264 pārdotām vienībām bija “Renault Clio”, bet ar 17 988 mašīnām seko “Dacia Sandero”, liecina “JATO Dynamics” dati. Pārdotāko mašīnu desmitniekā vairs nav neviena cita elektroauto. 10. vietu šajā sarakstā ieņem “Renault Captur” ar 13 715 pārdotām mašīnām. Tuvākais sekotājs elektroauto frontē ir cits Tesla ražojums “Model Y” ar 8906 mašīnām. Tam seko “Volkswagen ID.3” ar 8263 mašīnām.

    Tesla panākumi pārdošanas apjomu palielināšanā šogad ir tiešām iespaidīgi – autoražotājs par 77% palielinājis pārdoto auto skaitu Eiropā, ja salīdzinām ar attiecīgo laika posmu pagājušajā gadā. Vēl vairāk mašīnu Tesla spēs pārdot pēc tam, kad sāksies ražošana Berlīnē. Tas gan varētu notikt tikai decembrī vai pat nākamā gada sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma