Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektrisko skūteru īpašnieki Rīgā var izmēģināt jaunu drošības mehānisma risinājumu

    Jaunākie raksti

    EIT Vides Mobilitātes inkubatora komanda E-stop ir novietojusi savu pirmo prototipu tirdzniecības parka Alfa teritorijā. E-stop ir ērti lietojama, automatizēta un droša skūteru novietne, aizstājot vajadzību lietotājam izmantot vai pārvietoties ar individuālu slēdzeni un neraizējoties par savu vai citu pircēju ērtībām, pārvietojoties iekštelpās.

    E-stop ir viena no vides mobilitātes inkubatora komandām, kas ir EIT Urban mobility atbalstīts privātā, publiskā un izpētes sektora sadarbības projekts, kuru organizē inovāciju kustība “VEFRESH” sadarbībā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu un Elektronikas un datorzinātņu institūtu.  Izmantojot inkubatora doto platformu, E-stop ir radījuši risinājumu, kas palīdz veicināt ilgtspējīgu mobilitāti un piedāvā atvieglotu pārvietošanos elektronisko skūteru īpašniekiem.

    Reklāma

    “Kad runa ir par drošu transportlīdzekļu novietošanu pilsētā, mikro mobilitātes transportlīdzekļi ir visneizdevīgākajā situācijā. Publiskā ārtelpā elektroskūterus nav kur pieslēgt, vest līdzi iekštelpās ir laikietilpīgi, un ņemt līdzi slēdzeni pieslēgšanai ir nērti.  Lai risinātu daļu no izaicinājumiem mēs esam izstrādājuši prototipu, kas šo problēmu cenšas risināt, ” norāda E-stop pārstāvis Dāvis Klāvs Lauks.

    E-stop risinājums ir pavisam vienkāršs – šobrīd elektroniskā skūtera īpašnieki bez maksas var novietot savu skūteri tam paredzētajā novietnē, kā drošības mehānismu izmantojot paša izvēlētu ciparu kombināciju. Izstrādātās sistēmas mehānisms nodrošina, ka slēdzene tiks atvērta tikai ievadot skūtera īpašnieka izvēlēto ciparu kombināciju.

    Galvenā priekšrocība E-stop izstrādātajam prototipam ir tas, ka tas ļauj atvieglot elektronisko skūteru īpašnieku ikdienu, kā arī uzlabo iepirkšanās pieredzi visiem. Neuztraucoties par skūtera drošību, ir iespējams turpināt savas ikdienas gaitas un nedomāt, vai skūteri būs iespējams ņemt līdzi iekštelpās, piemēram, iepērkoties tirdzniecības centra telpās vai dodoties uz ofisu.

    Šobrīd E-stop risinājums ir pieejams testēšanai prototipa veidā Tirdzniecības centra Alfa teritorijā, bet nākotnē tiek plānots šo risinājumu darīt pieejamu visā pilsētā. E-stop vīzija paredz attīstīt produktu un padarīt lietotājiem to daudz pieejamāku, izstrādājot aplikāciju ērtākai lietotāju pieredzei, kā arī iestrādājot uzlādes iespējas un paplašinot mehānisma pielietojumu arī velosipēdu īpašniekiem.

    E-stop pārstāvis Toms Pastars norāda, ka elektronisko skūteru un velosipēdu lietotāju skaits ik gadu pieaug, bet arī zādzību skaits neatpaliek. Būvējot E-stop ceram, ka drīz Rīgas iedzīvotājiem vairs nebūs nepieciešams uztraukties par savu skūteru un velosipēdu drošību. Šāds risinājums ir būtisks, lai veicinātu mobilitāti svaigā gaisā, it īpaši šobrīd pie valstī noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 sakarā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Run Lola Run
    27.10.2021 08:52

    Diezgan nejēdzīgi, ja pie šī nevar pieslēgt velo. Vasarā pāris reizes esam dalījušies – viens paliek sargāt velo, pārējie iet veikalā pēc garumiem. Jo kvalitatīvi velo saslēgi nav un nebūs, bet, ja būtu pieejams šāds risinājumus arī velosipēdiem, būtu super!

    Fahget
    27.10.2021 09:04
    Reply to  Run Lola Run

    Vai izskatās, ka šis ir drošāks par parastu U veida saslēdzamo? Neviens arī tavu velo nezāģēs, ja blakus ir cits velo, ko var nozagt nepievēršot uzmanību ar skaļu fleksi.Bet gadījumā, ja tas skūteris kādam būtu tik ļoti vajadzīgs, ka ir jāzog tieši tas, tad pārgrieztu to skavu viens un divi. Tas kods pasargā tikai pret tantiņām un maziem bērniem, kas grib izmest loku par velti.

    Elovelo
    27.10.2021 09:07
    Reply to  Run Lola Run

    Nu man piemēram zem sēdekļa velo ir pielikts atslēgas turētājs ar atslēgu, kas īsti netraucē, bet elektroskrejritenim īsti nav ērti kur ko tādu pielikt, lai būtu vienmēr līdz.

    Piu
    27.10.2021 09:37
    Reply to  Run Lola Run

    mhm, diezgan bezjēdzīgi, ja Tev nav skūtera, tas gan.
    Man ir un pieslēgšana ir problēma, konkrēti manam pat nav cauruma, caur kuru pieslēgt. Šis vismaz ir risinājums! Labāk tā, kā vilkt iekšā līdzi veikalos vai nebraukt vispār

    Reklāma