Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA vēlas piesaistīt jaunāko paaudzi Mēness robotu izstrādē

    Jaunākie raksti

    Skaidrs, ka nākotne ir šodienas bērnu rokās, kuri pēc vairākiem gadiem, iespējams, ienesīs revolucionāras pārmaiņas daudzās jomās. Apzinoties to, arī NASA saviem projektiem sāk piesaistīt tieši bērnus, jau no agrām dienām iemācot, ka arī kosmosa izpēte ir svarīga joma, kura nemitīgi jāattīsta. Tieši tāpēc kosmosa aģentūra ir izsludinājusi konkursu “Lunabotics Junior” 5 – 18 gadus veciem censoņiem. Tajā piedalīties var tie ASV dzīvojošie bērni un jaunieši, kuriem interesē inženierija un kosmoss, jo galvenais uzdevums būs uzprojektēt robotu, kas spētu izrakt un pārvietot Mēness paraugus.

    Dalībniekiem līdz 2022. gada 25. janvārim jāiesniedz gan robota attēls, gan apraksts par tā darbību. Konkursa finālisti iegūs iespēju virtuāli patērzēt ar NASA ekspertiem, savukārt uzvarētāji varēs personīgi parunāties ar Kenedija Kosmosa centra vadību.

    Reklāma

    Lai arī apbalvojums nav īsti nekas tāds ārkārtējs, iespējams, bērniem tā būs pietiekami liela motivācija pamēģināt ko jaunu un pielikt savu roku kosmosa industrijas attīstībā. Žēl gan, ka pie mums nekas tāds pagaidām netiek piedāvāts, vismaz neesmu īsti neko dzirdējusi. Iespējams, arī bērniem un jauniešiem Latvijā kas tāds interesētu un būtu gatavi iesaistīties starptautiska mēroga projektiņos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma