Web Analytics
More
    Reklāma

    Gaidāmais “Dell Technologies” forums norisināsies, iedvesmojoties no inovācijām Formula 1 sacīkšu trasē

    Jaunākie raksti

    Saistībā ar esošo situāciju pasaulē jau pērn ikgadējais “Dell Technologies” forums tika pārcelts uz virtuālo vidi. Arī šogad nekas daudz nav mainījies – uzņēmumu “Dell” un “Intel” kopīgi rīkotais pasākums būs skatāms vienīgi tiešsaistē. Labā ziņa ir tā, ka šogad tas norisināsies veselas desmit dienas agrāk – 16. novembrī, kad IT pasaules entuziasti atkal varēs ērti iekārtoties savos dīvānos un bezmaksas klausīties nozares līderos, smelties svaigākās zināšanas un iedvesmoties jaunām inovācijām IT jomā.

    “Dell Technologies” forumā īpaši lielu uzmanību pievērsīs Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionam, veicinot digitālo transformāciju arī Baltijas valstīs – Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Pasākumā tiks apskatīti aktuālākie mūsdienu biznesa attīstības jautājumi, iedvesmu smeļoties no inovācijām Formula 1 (F1) trasē. Par pašu sportu šoreiz mazāk. F1 šajā forumā vairāk kalpos kā spēcīgs piemērs, kā risinājumus no sacīkšu trases veiksmīgi ienest datu pārvaldības, efektīvas biznesa attīstības, digitālo darbavietu un nākotnes IT jomā.

    Reklāma

    Ātra datu apstrāde ir konkurētspējas atslēga

    Pieaugot digitalizācijas aptverei un nozīmei, dati kļūst par aizvien lielāku nepieciešamību uzņēmumos. Kāds vieds cilvēks pat teicis, ka dati esot mūsdienu melnais zelts jeb nafta. Vienlaikus uzņēmumu digitālo transformāciju krietni vien paātrinājusi Covid-19 pandēmija. Šajā laikā īpaši uzplaukusi e-komercija, kad ierobežojumu dēļ fiziskie veikali jāver ciet. Tāpat uzņēmumiem bija jāķeras pie tā saukto digitālo darba vietu izveides jeb vienkāršiem vārdiem jāorganizē attālināta strādāšana. Šajā ziņā uzņēmējiem talkā nākuši mākoņrisinājumi, dažādas viedās lietojumprogrammas un programmatūras. Šobrīd arī mākslīgajam intelektam, programmatūrai kā pakalpojumam (Software-as-a-Service-SaaS), 5G un lietu internetam (Internet of Things – IoT) tiek ir pievērsta arvien lielāka uzmanība. Tāpat šī visa iespaidā pieauguši noliktavu, tīkla un drošības risinājumu pārdošanas apjomi.

    Straujā digitalizācija radījusi jaunu tendenci – uzņēmumiem nepieciešams apstrādāt daudz vairāk datu. Pēc “Dell Technologies” aprēķinātā Globālā datu aizsardzības indeksa – pērn uzņēmumi apstrādāja par vismaz 40% vairāk datu nekā 2019. gadā. Turklāt izskatās, ka tas ir tikai sākums. Prognozēts, ka nākotnē līdz ar digitalizācijas tempa paātrināšanos datu apjoms tikai pieaugs, prasot krietni lielāku informācijas apstrādes jaudu nekā tā ir šodien. Līdz ar to vēl lielāka nozīme būs pareizai datu glabāšanai un efektīviem informācijas apstrādes risinājumiem.

    Tā kā dati kļūst par biznesa lielāko vērtību, būtiski ir meklēt un atrast piemērotākās un vajadzībām atbilstošākās datu pārvaldības metodes, kā arī izvēlēties īstos rīkus, kuri palīdzēs sasniegt šo mērķi. Jomas eksperti, piemēram, “Dell Technologies” priekšsēdētājs un izpilddirektors Michael S. Dell un uzņēmuma datu centra pārdošanas viceprezidents Eelco W. Kalff kopā ar citiem speciālistiem forumā dalīsies pieredzē par efektīvas datu apstrādes risinājumiem un ieskicēs IT nākotnes tendences.

    Sacīkšu trasē izmantotās inovācijas ienāk parastajās viedierīcēs

    Kas tad īsti kopīgs F1 trasei un IT jomai? Atbilde ir pavisam vienkārša – tehnoloģijas un to efektīva izmantošana. Jau 2017. gadā F1 sāka izmantot divu bezvada tehnoloģiju sistēmu, kas ļauj sacīkšu auto pārraidīt datus ātrāk un bez vadu mudžekļiem tajos brīžos, kad dalībnieks apmeklē boksus. Šis risinājums ļauj pārsūtīt datus mega ātrumā – 1GB mazāk nekā piecās sekundēs. Uzņēmums “Qualcomm” saprata – šī tehnoloģija ir tik laba, ka to pelnījuši izmantot arī ikdienas patērētāji. Tāpēc tuvākajā nākotnē varam sagaidīt, ka tā parādīsies arī viedtālruņos, nodrošinot uzticamāku savienojumu un daudz ātrāku lejupielādes un augšupielādes ātrumu. Taču tas nav viss. Šai tehnoloģijai ir vēl lielāks potenciāls – ražotāji apsver to izmantot arī savienotajos auto kā komunikācijas risinājumu ar ārpasauli.

    Tici vai nē, bet F1 veicinājis inovāciju attīstību arī serveru tehnoloģiju jomā. Sacīkstēs izmantotie serveru plaukti, kuros tiek glabāti svarīgākie dati par automašīnām, ietver dažus būtiskus izaicinājumus. Ir jāspēj tikt galā ar dažādām ārkārtas situācijām, kas var nelabvēlīgi ietekmēt serveru darbību, piemēram, radikālām temperatūras izmaiņām, vibrācijām un oglekļa šķiedras putekļu uzkrāšanos. Līdz ar to šiem serveriem jābūt īpaši izturīgiem un uzticamiem. F1 veiksmīgi atrisina šādas problēmas, attīstot inovatīvus un uzlabotus serverus. Tos var veiksmīgi izmantot ne tikai boksos, bet gan lidmašīnās un kruīza kuģos, gan arī kā mobilos datu centrus kravas automašīnās.

    “Dell Technologies” foruma dalībniekiem būs iespēja dzirdēt F1 pasaules čempionu Mika Häkkinen, kā arī ​​”Dell Technologies” un “McLaren” partnerības koordinatoru Aongus Hegarty. Viņi runās par to, kā F1 sacīkstēs izmantotās tehnoloģijas maina ne tikai auto industriju, bet arī visus biznesa segmentus.

    Pie apaļā galda kopā ar “McLaren”

    “Dell Technologies” un “McLaren Racing” partnerību raksturo sacīkšu automašīnu sistēmu kopīga izstrāde, sarežģītu rīku integrēšana, kā arī drošības, digitālo darba vietu un mākoņrisinājumu pielietošana. Izmantojot “Dell Technologies” risinājumus, “McLaren” arī dod iespēju visiem saviem 4000+ darbiniekiem strādāt attālināti no jebkuras vietas pasaulē.

    Ņemot vērā šī brīža situāciju pasaulē, “Dell Technologies” forums ieguvis ļoti nozīmīgu lomu un kļuvis par sava veida tehnoloģiju sacensību boksiem. Tur Tu nesastapsi F1 pilotus, kuri dodas uzpildīt savus auto, bet gan IT entuziastus, kuri vēlas uzpildīt savu zināšanu krātuvi, lai pēc tam ar jaunu jaudu dotos digitālās transformācijas virzienā un virzītu tehnoloģijās balstītu attīstību gan savos uzņēmumos, gan nozarēs. Taču viens ir skaidrs – F1 un IT joma dodas vienā virzienā, ko sauc digitalizācija, un ar dažādām inovācijām papildina viena otru. Papildus informāciju par “Dell Technologies” forumu, kā arī reģistrācijas formu bezmaksas dalībai atradīsi pasākuma mājaslapā.

    Jāpiebilst, ka uzņēmums “Dell Technologies” izveidots 2016. gadā pēc “Dell” and “EMC Corporation” apvienošanas. “Dell Technologies” ietver tādus zīmolus kā “Dell”, “Dell EMC”, “Pivotal”, RSA, “SecureWorks”, “Virtustream” un “VMware”. “Dell Technologies” forums ik gadu īpaši pievēršas uzņēmumiem, kuri darbojas Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma