Web Analytics
More
    Reklāma

    40% vecāku Lielbritānijā uzskata, ka bērniem jāmācās braukt ar elektroauto

    Jaunākie raksti

    Kā liecina francūžu autoražotāja Peugeot veiktās aptaujas dati, 40 procenti vecāku Lielbritānijā vēlas, lai viņu bērni autovadīšanas iemaņas apgūtu ar elektroauto. Kopumā aptaujā piedalījās 1200 cilvēku. Peugeot šī sava pētījuma rezultātus izziņoja pēc tam, kad Lielbritānijā fiksēts kārtējais elektroauto pārdošanas rekords – septembrī tur reģistrēti vairāk nekā 32 tūkstoši elektroauto.

    Katrs ceturtais aptaujātais atklājis, ka viņu bērni regulāri aicina vecākus atteikties no mašīnām ar iekšdedzes dzinēju un pāriet uz elektroauto. Peugeot šo visu nedarīja tāpat vien – autoražotājs noorganizēja braukšanas stundu pusaudžiem, lai viņiem demonstrētu, kā ir braukt ar elektroauto. Jaunieši tika apmācīti veikt pamatdarbības, piemēram, braukšanas uzsākšanu un apstāšanos, tāpat viņiem tika doti padomi elektroauto lietošanā, piemēram, kā braukt efektīvi un taupīt enerģiju.

    Pēc apmācībām bērni un viņu vecāki aizvadīja 6 apļus garas sacensības pa īpaši sagatavotu ceļa posmu, lai redzētu, kurš sataupīs vairāk enerģijas. Bērni uzvarēja, sataupot pat uz pusi vairāk elektrības nekā viņu senči.

    Peugeot pārstāvji skaidro, ka šāda veida pētījums liecina par sabiedrības vēlmi pamazām pāriet uz elektroauto, vienlaikus ar šādu praktisko nodarbību jaunajai paaudzei demonstrējot, kādi ir elektroauto ieguvumi ikdienas dzīvē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.10.2021 21:45

    Savs labums tur ir. Mazāka iespēja ka manu auto ar manuālo ātrumkārbu kādam gribēsies nozagt lai pavizinātos.

    Mazpisāns
    26.10.2021 07:38
    Reply to  Krotow

    Jā, manuālā izmirs kopā ar mums, veciem dinozauriem.

    Zirgs
    26.10.2021 08:28
    Reply to  Mazpisāns

    Tāpat kā retais šodien spēj ar zirga pajūgu stūrēt, tāpat arī notiek ar manuālo

    Nelabojams
    26.10.2021 08:32
    Reply to  Zirgs

    Haha, es vēl protu, vecākie bērni vismaz zina, kas tas ir, bet jaunākais nav pat redzējis…
    Piekrītu, esam dinozauru paaudze. Tiem, ka patlaban ap 20 un kas mācās braukt, pēc gadiem 20 arī šīs prasmes varētu pat nebūt vajadzīgas.

    Skābene
    26.10.2021 08:53
    Reply to  Zirgs

    Zirga pajūgam vismaz ir autopilots, kas ir krutrāks par teslas autopilotu. Mums pa apkaimi braukā viens čigāns ar zirga pajūgu un lasa metālus no privātmāju saimniekiem, kas kaut ko met ārā. Ļoti biežie saimnieks ir manīts čučam ratos, bet zirgs vienmēr aizved saimnieku mājās!

    Reklāma