Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla izziņo plānus divu gadu laikā trīskāršot “Supercharger” uzlādes punktu skaitu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla paziņojis, ka nākamo divu gadu laikā tas plāno trīskāršot savu “Supercharger” uzlādes punktu skaitu. Autoražotāja pārstāvji jau iepriekš izziņojuši ļoti skaļus un ambiciozus mērķus, arī šis par tādu saucams, taču ar to izpildi veicies ne tik labi.

    Investori uzņēmuma pārstāvjiem vaicājuši, kas tiek plānots, lai novērstu sastrēgumus pie “Supercharger” uzlādes vietām. Šāda problēma novērota atsevišķos reģionos, kur cilvēkiem sastrēgumstundas laikā ilgu laiku jāgaida rindā, lai tiktu pie iespējas lādēt savu mašīnu. Tesla pārstāvis Drjū Baglino paskaidrojis, ka uzņēmums monitorē uzlādes tīklu un vietas, kur rodas sastrēgumi, tāpēc tiek plānoti paplašināšanās darbi, lai novērstu ilgos gaidīšanas laikus.

    Baglino arī norādījis, ka pēdējo 18 mēnešu laikā “Supercharger” uzlādes punktu skaits pasaulē palielinājies divas reizes, bet nākamo divu gadu laikā tas tikšot palielināts vēl trīskārtīgi, salīdzinot ar šā brīža situāciju. Šobrīd “Tesla Supercharger” tīklā ir 29 281 iekārta 3254 vietās visā pasaulē. Lai sasniegtu šo ambiciozo mērķi, 2023. gada beigās “Supercharger” skaitam pasaulē būtu jāsasniedz jau 90 tūkstošus.

    Šis Tesla paziņojums sakrīt ar brīdi, kad ASV Federālā valdība izsludinājusi 7,5 miljardus dolāru vērtu atbalsta programmu elektroauto uzlādes infrastruktūras veidošanai. Viena no prasībām šī finansējuma saņemšanai ir, lai uzlādes iekārtas varētu lietot vairāk nekā tikai viena ražotāja mašīnas. Tesla jau iepriekš ziņojusi par plāniem atvērt “Supercharger” tīklu citu ražotāju mašīnām. Tas varētu radīt vairāk sastrēgumu, vienlaikus Tesla saņemot naudu, lai ātrāk paplašinātu savu uzlādes tīklu un pieejamo iekārtu skaitu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma