Web Analytics
More
    Reklāma

    Par AS “Emergn” valdes priekšsēdētāju kļuvis Austrālijas latvietis Pēteris Daliņš

    Jaunākie raksti

    Par globālā digitālā biznesa pakalpojumu uzņēmuma “Emergn Global Holdings” meitasuzņēmuma AS “Emergn” priekšsēdētāju kļuvis Austrālijas latvietis Pēteris Daliņš. Darbs uzņēmumā ļāvis viņam ne tikai īstenot sen loloto sapni par pārcelšanos uz dzīvi Latvijā, bet arī sniedz iespēju turpināt attīstīt uzņēmuma augošo, vairāk nekā 350 profesionāļu komandu, un sniegt pienesumu IT jomas attīstībā Latvijā.

    Pēteris Daliņš ir pirmā Latvijas olimpiskā medaļnieka Jāņa Daliņa mazdēls, dzimis un audzis Austrālijā, taču, pateicoties ģimenei, saglabājis ciešu saikni ar Latviju. Vecāki un vecvecāki viņam nodevuši zināšanas par dzimteni, tās vērtībām, vēsturi, dabu un literatūru. Nozīmīga loma Pētera dzīvē vienmēr bijusi arī latviešu kultūrai – Austrālijā viņš bijis latviešu tautas deju kolektīva dalībnieks, sestdienās apmeklējis latviešu skolu un brīvajā laikā spēlējis basketbolu kopā ar citiem Austrālijā dzīvojošiem latviešu bērniem. Pēdējos gados dziedājis arī latviešu vīru korī “Veseris”. Pēteris Daliņš daudz laika ieguldījis arī Austrālijas latviešu kopienas veidošanā un attīstīšanā.

    Reklāma

    Jau kopš bērnības viņš ir vēlējies dzīvot Latvijā, lai uz savas ādas izdzīvotu reiz viņam nodoto kultūrmantojumu. 2019. gadā Pēteris spēra soli pretī savam sapnim un kopā ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Latvijā, lai pievienotos AS “Emergn” un vadītu vienu no uzņēmuma komandām, kas izstrādāja IT automatizācijas risinājumu klientam Vācijā. Pēc gada tika paaugstināts par AS “Emergn” globālās izstrādes vadītāju, kas sniedza iespēju iegūt plašas zināšanas un pieredzi, vadot starptautisku IT profesionāļu komandu.  Kļūšana par AS “Emergn” valdes priekšsēdētāju Latvijā bija loģisks nākamais solis. Jaunajā amatā Pēteris Daliņš apņēmies veicināt un atbalstīt plānoto uzņēmuma izaugsi, kā arī turpināt piegādāt digitālos produktus lielākajiem Latvijas un starptautiskajiem klientiem.

    “Esmu ārkārtīgi priecīgs, ka varu strādāt amatā, kas sniedz iespēju ietekmēt procesus, kā arī palīdzēt Latvijas darbiniekiem augt un pilnveidot savas prasmes. Izmantojot savu iepriekšējo pieredzi IT sektorā, spēju savai komandai atvērt plašāku skatu starptautiskā biznesa vidē, pretī saņemu lieliskas idejas un ierosinājumus,” skaidro P.Daliņš.

    Viņš piebilst: “Mūsdienās daudzi patiešām spējīgi un talantīgi profesionāļi dodas strādāt ārpus Latvijas, lai veidotu veiksmīgu karjeru starptautiskā vidē, taču arī šeit ir iespējams iegūt vērtīgu, starptautisku pieredzi – “Emergn” strādā gan ar Latvijas, gan ārvalstu klientiem. Ar prieku turpināšu sniegt savu ieguldījumu šī uzņēmuma un darbinieku attīstībā, lai cilvēkiem Latvijā būtu iespēja iegūt to, kā meklējumos daudzi dodas uz ārvalstīm.”

    Pēteris atzīst, ka IT nozarei Latvijā ir ievērojams izaugsmes potenciāls: “Mums ir idejas, inovācijas, uzņēmēju degsme un darba iespējas, lai palīdzētu IT nozarei attīstīties.  Lai to panāktu, jāattīsta jaunie talanti un jānodrošina IT nozarē strādājošo palikšana Latvijā, ko var panākt, atbalstot izglītību, mudinot skolēnus apgūt STEM jomas, kā arī nodrošinot pasaules līmeņa darba pieredzi un karjeras izaugsmes iespējas.”

    Pirms darba uzsākšanas AS “Emergn”, Pēteris bija Austrālijas un Jaunzēlandes IT nodaļas vadītājs uzņēmumā “Asahi Beverages” (viens no lielākajiem dzērienu ražotājiem Austrālijā un Jaunzēlandē), ieņēmis ģenerāldirektora amatu uzņēmumā “Schweppes Australia”, koncentrējoties uz integrētu biznesa plānošanu un pārveidošanu, kā arī pilnveidojis darba pieredzi dažādos amatos uzņēmumā “Accenture”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    testmergzev
    22.10.2021 12:17

    Kuru tas interesē? Mūsu pēc kaut āfrikānis vada! Kaut kādā shēmotāju kantorī ielikts nākamais ieliktenis. Pēc dažām dienām mainīs kantora nosaukumu uz Pokemonstars. Kāds mērķis šadiem rakstiem? Akcijas tirgus? Cik var šos slavinošos rakstus! Tad rakstiet par uzņēmumiem, kas tiešām dara.

    Kursors.lv
    22.10.2021 12:19
    Reply to  testmergzev

    Mērķi ir divi. Pirmais – informēt lasītājus par šādu faktu. Emergn tomēr ir viens no lielākajiem Latvijas IT uzņēmumiem. Otrais – pieglabāt šo notikumu vēsturei, lai pēc tam var atsaukties, ja būs tāda nepieciešamība.

    Krotow
    22.10.2021 13:43

    Kaut kur vēsturē pieglabājiet arī Exigen Services Latvia pārdošanu Emnergn. Vnk faktam kad sāksies kārtējais disputs par tēmu kurš kuram pārdevies.

    https://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/exigen-services-latvia-apvienojas-ar-starptautisku-it-konsultaciju-uznemumu-emergn.d?id=50404183

    Krotow
    22.10.2021 15:40

    Arī labi. Vismaz pēcnācējiem, kas interesēsies par programmatūras uzņēmumu vēsturi Latvijā, būs skaidrāks, kur viņi pazuda. Pilnai laimei var minēt, ka viņu Latvijas nodaļa ir kādreizējie Dati aka SIS aka Sofware House Rīga jeb SWH.

    Last edited 2 years ago by Krotow
    Reklāma