Web Analytics
More
    Reklāma

    Stellantis un LG panākuši vienošanos par elektroauto bateriju ražošanu

    Jaunākie raksti

    Viens no pasaules lielākajiem autokoncerniem Stellantis panācis principiālu vienošanos ar bateriju ražotāju “LG Energy Solutions” par bateriju ražošanu Ziemeļamerikas tirgus vajadzībām. Tā ir daļa no Stellantis elektrifikācijas plāna, kura kopējā vērtība pārsniedz 30 miljardus eiro.

    Sadarbības rezultātā taps jauna rūpnīca, kurā tiks ražotas baterijas Stellantis koncerna paspārnē esošo zīmolu mašīnām, gada laikā tur saražojot baterijas ar kopējo ietilpību ap 40 GWh. Plašākas finansiālās darījuma detaļas netika atklātas.

    Pagaidām vēl norit darbi pie vietas meklēšanas šai rūpnīcai, bet prognozēts, ka nākamā gada vasarā sāksies celtniecība, savukārt 2024. gada pirmajā pusē jau tiks saražotas pirmās baterijas. Stellantis vadība jau iepriekš paziņoja par ambicioziem mērķiem savu zīmolu elektrifikācijā, norādot, ka līdz 2025. gadam koncerns grib nodrošināt ikgadējo bateriju ražošanas kapacitāti ap 130 GWh, savukārt līdz 2030. gadam šo apjomu plānots dubultot. Stellantis ieplānojis uzbūvēt vismaz trīs bateriju ražošanas rūpnīcas Eiropā, kā arī divas Ziemeļamerikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma