Web Analytics
More
    Reklāma

    Minecraft mēneša aktīvo lietotāju skaits sasniedzis 141 miljonu

    Jaunākie raksti

    Oktobra vidū norisinājusies videospēles Minecraft spēles radītāju Mojang Studio aktualitāšu pasākums Minecraft Live 2021, kuras laikā ir atklāta dažāda veida statistika, kas liecina par to, ka spēle joprojām ir ļoti populārā.

    Kā lielākais un galvenais rādītājs ir 141 miljonu aktīvo lietotāju skaits augustā. Pavasara periodā šis skaitlis tuvojās 140 miljoniem, bet vēl vasaras beigās tas ir spējis augt par vienu miljonu, padarot šo par vienu no populārākajām spēlēm pasaulē. Tas tiešām ir pārsteigums, jo biju domājis, ka šīs videospēles popularitāte ir kritusies, bet tomēr it nemaz. Tāpat 2020. gadā ar Minecraft saistītais saturs tika patērēts 201 miljardu stundu apmērā tieši YouTube, kas ļauj kļūt par skatītāko tematu/nosaukumu visā platformā iepriekšējā gadā.

    Reklāma

    Ikoniskā videospēle ir radījusi iespēju nopelnīt arī pašiem spēlētājiem un interesentiem, jo līdz šim 350 miljoni dolāru tikuši apgrozīti, pateicoties Minecraft Marketplace iespējām. Arī lietotāji ir bijuši aktīvi pircēji, jo aptuveni 67% no spēlētājiem ir iegādājušies kaut ko papildus. Kopējais daudzspēlētāju režīmā pavadīto stundu skaits arī sasniedzis zīmīgo vienu miljardu stundu. Tiesa, šīs konferences laikā netika atklāts, cik daudz eksemplāros ir pārdota spēle, un līdz šim oficiālais skaits ir palicis 238 miljoni kopiju.

    Gan jau par šiem iespaidīgajiem cipariem var pateikties arī pandēmijai, un katrā ziņā Minecraft vēl negrasās atdod savas pozīcijas. Videospēle tiek izmantota arī izglītojošos nolūkos, jo pie mums šī gada maijā skolēniem bija iespēja pieteikties sacensībās, lai tajā būvētu Rīgu. Tā kā šad un tad “sēdēšanai pie datora” var sniegt arī labu pienesumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma