Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijas skolas izmantos sejas atpazīšanu, lai paātrinātu pusdienu maksājumus

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz privātuma apsvērumiem, sejas atpazīšanas tehnoloģija klientu apkalpošanas un citās jomās ienāk aizvien straujāk, nodrošinot būtiski ātrāku procesu norisi. Nupat rakstījām, ka Maskavas metro stacijās ieviesta sejas atpazīšanas sistēma, kas par braucienu ļauj samaksāt, izmantojot vien biometrijas datus. Vēl viens piemērs ir Lielbritānija, kur skolēnu pusdienu apmaksu veiks ar sejas skenēšanu.

    Ziņots, ka deviņās skolās Lielbritānijā samaksa par pusdienām notiks ar sejas atpazīšanas tehnoloģijas palīdzību, bez nepieciešamības izmantot tradicionālos norēķinu līdzekļus. Šis risinājums varētu būtiski samazināt kontaktēšanos, kas ir būtiski pandēmijas laikā. Tomēr primārais mērķis ir paātrināt pašu samaksas procesu, jo 25 minūšu laikā apkalpot visus skolēnus nav nekāds vieglais uzdevums.

    Reklāma

    Sejas atpazīšanas sistēmas uzstādītājs “CRB Cunningham” apgalvo, ka tiks risināti jautājumi, kuri saistīti ar privātumu un datu drošību. Vienlaikus šajās Lielbritānijas skolās biometrijas tehnoloģija nav nekas jauns, jo līdz šim pusdienu apmaksai izmantoti pirkstu nospiedumu lasītāji. Līdz ar to jaunā sistēma būs vairāk procesa uzlabošana, ļaujot pusdienas saņemt vēl ātrāk un drošāk. Tikmēr 97% skolēnu vecāku jau devuši piekrišanu sejas atpazīšanas tehnoloģijas izmantošanai pusdienu apmaksā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.10.2021 19:45

    Vidusskolas laikā, kad pašam bija skolā par pusdienām jāmaksā, ar to ka maksāšana bija skaidrucī, pusdienu stundas laikā kaut kā visi tikām cauri +/- laicīgi. Un ēdāju skaits bija pieklājīgs. Kas tur angļiem par problēmām? Karšu terminālu ar NFC nevar ieviest?

    ggggg
    19.10.2021 19:50

    Ir visādas NFC aprocītes, dažādas aplikācijas, gadžeti, identifikācijas kartiņas, bet nē, vienmēr atrodas kāds, kurš izdomā personas identificēt pēc biometriskajiem datiem un izveidot attālinātu datubāzi. Seju nenomainīsi un ikdienā nenoslēpsi tik viegli. Arī Latvijā ir Lemon Gym daži tik pat progresīvi uzņēmumi, kas ir ieviesuši šāda tipa identifikācijas metodes (pirksta nospiedumu lasītāji).

    Last edited 2 years ago by ggggg
    Krotow
    19.10.2021 21:06
    Reply to  ggggg

    Nu labi, Jānītis nevarēs samaksāt ar Pēterītim nupat kā noņemto aproci. Taču ja nopietni, kam tas viss? Pēc tam papildinās ar skolēnu atpazīšanu pie skolas ieejas lai zinātu kurš šodien basto?

    Reklāma