Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” un “YouTube” vairs neļaus pelnīt ar saturu, kas noliedz klimata pārmaiņas

    Jaunākie raksti

    “Google” ceturtdien nāca klajā ar jauniem noteikumiem savā monetizācijas politikā. Uzņēmums vairs neatļaus reklāmdevējiem, izdevējiem un “YouTube” satura veidotājiem gūt peļņu ar saturu, kas noliedz klimata pārmaiņas.

    Pārstāvji no “Google Ads” iepazīstināja ar jauniem noteikumiem, kas paredz aizliegt reklāmas un monetizāciju saturam, kas ir pretrunā ar vispāratzītiem zinātniskiem faktiem par klimata pārmaiņu esamību un to cēloņiem. Noteikumi attiecas uz tādu saturu, kur:

    Reklāma

    • klimata pārmaiņas tiek raksturotas kā cilvēku mānīšana un krāpšana;
    • apgalvots, ka nepastāv tendences, kas liecina par globālo sasilšanu;
    • tiek noliegts, ka siltumnīcefekta gāzu emisijas un cilvēku darbība veicina klimata pārmaiņas.

    Lai īstenotu jauno politiku, “Google” izmantos gan automatizācijas rīkus, gan lietotāju atsauksmes. Uzņēmums precizē, ka ļaus reklamēt videoklipus, kuros tiek apspriesti šie maldinošie apgalvojumi un citas ar klimatu saistītas tēmas, piemēram, cilvēku ietekme, debates par klimata politiku utml. Norādīts, ka jaunās izmaiņas stāsies spēkā novembrī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tikai fakti
    09.10.2021 14:01

    Vispāratzītiem. Zinātniskiem. Faktiem! Tā jau var aizrunāties līdz tam, ka Grenlande kādreiz bija zaļa tāpēc, ka tolaik bija attīstīta rūpniecība, bet mēs par to nezinām, jo kāds ir centīgi noslēpis pēdas un liecības par tās pastāvēšanu. Pēc tam bija civilizācijas noriets, ražošana izputēja un klimats normalizējās. Līdz laikam, kad atkal attīstījās ražošana un sāka kausēt ledu.

    Last edited 2 years ago by Tikai fakti
    Muah
    11.10.2021 09:30
    Reply to  Tikai fakti

    Kā tu zini, ka Grenlande kādreiz bija zaļāka nekā tagad?

    Green
    11.10.2021 11:25
    Reply to  Muah

    Pētījumi par to liecina. Protams, pētījumus var neatzīt, bet tikai ja esi antivakseris – no tiem neviens negaida saprātīgu domāšanu.

    Remarx
    11.10.2021 14:54
    Reply to  Green

    Mums vēstures laika posmos ir mainījušies klimats pamatīgi gan esam bijuši anomālā karstumā. Kas tagad izraisītu plašas diskusijas, kā šie 10. – 12 gadu simtenī un galvenais ar ko izraisīja globālo sasilšanu. tā arī ar anomālo aukstuma periodu kad aizsalst Adrijas jūra, par Temzu Londonā nemaz nerunājot. Ir pat glezna no viena gleznotāja Abrahama Hondiusa glezna “Gadatirgus uz Temzas” Starp citu datēts ar 1677.gadu ja kas. 1605.gadā Maskavā jūlijā ir bijis novērots sniegs. Ceru ka esi lietas kursā par mazo ledus laikmetu. Tas sagādāja ne mazums posta ne tikai Krievijai bet arī vecai labajai Eiropai. Kad runa ir par Grenlandi un jauno Amerikas kontinentu, tad to jau labu laiku pirms Kolumba atklāja Vikingi. Grenlandē ir atrastas Vikingu apmetnes. Viens ir skaidrs Pirms mazā ledus laikmeta kura posms ilga no 16. līdz 19. gadsimtam, bija tā saucamais anomālais siltuma periods. Eiropa iestājoties vēsākam klimatam sākas bada periods, + to pastiprināja sliktie laika apstākļi, pa visu pāri gāja neražas, bads un slimības un tā iespaidā cilvēki sāka doties masveidīgi uz jaunatklāto kontinentu.Latvijai ar šis periods nepaiet garām un mūs tas skar no 1571. līdz 1845. gadam. 1571.–1572. g., 1578.–1579. g. – vispārēja neraža Piedzīvo traģisku periodu laika posmā 1600.–1603. g. 1623.–1625. –… Read more »

    rudzu rikas
    09.10.2021 14:43

    Galīgi neesmu iedziļinājies tāda veida saturā, manuprāt, ir acīmredazmi, ka cilvēka darbības rezultāts sačakarē dabu un klimatu lielos apjomos. Ko te diži noliegt…

    digitalk
    10.10.2021 05:15
    Reply to  rudzu rikas

    šobrīd ir zināmi 5 nopietni ledus laikmeti Zemes vēsturē, nerunājot par sīkākiem periodiem, un tad homo sapiens vēl nekurināja oglekļa savienojumus. tāpēc apgalvot, ka ir tiešs sakars starp industriālo darbību un globālajiem Zemes procesiem ir vairāk spekulācija nekā zinātne. būtu labāk cīnījušies pret vides piesārņošanu un par dabas resursu racionālāku izmantošanu, nekā fantazējuši, ka vegāni glābs pasauli no sasilšanas, jo liellopi piepurkšķinot tik daudz metāna, ka Zeme sasilst.

    ggggg
    10.10.2021 10:38
    Reply to  digitalk

    Pilnīgas muļķības, augsta oglekļa koncentrācija atmosfērā korelē ar siltumnīcas efektu uz planētas (paskaties uz Venēru). Nekad agrāk temperatūras izmaiņas nav bijušas tik straujas (mērāmas desmitgadēs), kas Zemes vēstures kontekstā ir acumirklis.
    Vegāni neglābs pasauli, vegāni var tikai nedaudz palēnināt sasilšanas procesu uz Zemes. Pa lielam vainīga ir industriālā ražošana, ceļu un ēku būvniecība un autobūve. Tiešām nezināju, ka apkārt vēl riņķo tik klibi argumenti par ledus laikmetiem (ledus laikmetu vispār radīja CO2?).

    digitalk
    10.10.2021 14:20
    Reply to  ggggg

    “Nekad agrāk temperatūras izmaiņas nav bijušas tik straujas”

    tu runā par kārtējo zinātniski izmērīto īstermiņu. es rakstu par ilgtermiņa procesiem, kurus cilvēku darbība spēj nedaudz paātrināt, bet nevar apstādināt.

    Rudolfs
    11.10.2021 09:38
    Reply to  digitalk

    Pareizi. Nevajag palēnināt procesu simtiem vai pat tūkstošiem gadu. Izlaidīsim cauri 50 gados un miers.

    Skaidrs, ka tā ir…
    09.10.2021 17:22

    cenzūra.

    digitalk
    10.10.2021 04:46

    info ārā neviens nedzēš, kur cenzūra? bez tam Google ir privāta kompānija un var noteikt jebkurus noteikumus savos resursos, kamēr tie nepārkāpj valsts likumus.

    LAN
    10.10.2021 21:11
    Reply to  digitalk

    Google ir publisks uzņēmums no 2004. gada:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Google#Initial_public_offering

    digitalk
    11.10.2021 02:39
    Reply to  LAN

    tu pārāk burtiski uztvēri, doma bija, Google projektus taisa par savu naudu nevis valsts budžeta līdzekļiem, tāpēc var atļauties aizliegt citiem pelnīt savā platformā ar konkrētiem publicētiem materiāliem.

    Rudolfs
    11.10.2021 09:40
    Reply to  LAN

    Tas vēljoprojām nozīmē, ka Google ir privāts uzņēmums ar vairākiem īpašniekiem. Cenzūras aizliegums attiecas tikai uz valsts iestādēm.

    Skaidrs
    12.10.2021 12:13
    Reply to  Rudolfs

    Jūsuprāt, kurš ir īstais iemesls šajā rakstā aprakstītajai cenzūrai? 1 vai 2?

    1) PEĻŅAS iemesls. “Google” ir nesen aprēķinājis, ka ilgtermiņā vai īstermiņā nopelnīs vairāk, ja būs publiski nodemonstrējis, cik ļoti cītīgi “Google” cīnās pret “sliktajiem”.
    2) POLITISKI ideoloģisks iemesls. Minētais aizliegums nerada nekādu jūtamu izmaiņu “Google” peļņā, bet “Google” vadītāju politiskie/ideālistiskie uzskati ir tādi, ka viņi vienkārši tic (uzticas, sentimentāli jūt), ka pašreizējā meinstrīma ideoloģija ir laba un ļoti pareiza.

    Šo pašu interesanto jautājumu jūs varat sev uzdot arī citos korporatīvās cenzūras gadījumos – tad, kad kaut ko dzēsa, aizliedza, ierobežoja (kancelēja) Tviteris vai Feisbuks.

    Rudolfs
    12.10.2021 12:43
    Reply to  Skaidrs

    Vai nav vienalga? Privāta kompānija savā platformā var uzstādīt kādus noteikumus vēlas, ja tie nepārkāpj valsts likumus.

    09.10.2021 23:41

    Es nezinu ,bet man vairs nepatīk adsense ,jo parāk daudz noteikumi un pelņa vairs tik liela atsķirība ,kāda bija pirms 6~ 8 gadiem.
    Un nedomāju ,ka kautko mainīs ,jo tie paterēs to šāda veida saturu un youtube videoklipi/tīmekļa vietnes nomainīs tikai uz cita veida reklāmu…

    Guntars K
    11.10.2021 13:36

    Interesants piegājiens, kamēr ļoti labi atbalsta plānotu automašīnas sadedzināšanu u.tml. sviestu, ignorējot piesārņojumu.

    Reklāma