Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla apsūdz konkurentus Rivian bateriju tehnoloģiju zagšanā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla jau šobrīd tiesājas ar citu elektroauto ražotāju Rivian un vairākiem saviem bijušajiem darbiniekiem, kas pārgāja pie konkurentiem, taču tagad Tesla paplašinājusi tiesvedību – Tesla apsūdz Rivian komercnoslēpumu zagšanā, kas saistīti ar Tesla jaunās paaudzes bateriju tehnoloģijām.

    Rivian tiek uzskatīts par vienu no nopietnākajiem elektroauto jaunuzņēmumiem un tas savā attīstībā nereti kopējis tieši Tesla darbības, piemēram, Rivian plāno izveidot pats savu uzlādes iekārtu tīklu uz ceļiem (līdzīgi kā Tesla Supercharger).

    Jau pērn Tesla sāka tiesāties ar Rivian, apsūdzot viņus komercnoslēpumu iegūšanā no bijušajiem Tesla darbiniekiem, kuri esot iedrošināti “līdzi paņemt” dažādus dokumentus. Rivian, protams, noliedz šāda veida apsūdzības un sevi aizstāv. Ja iepriekš nebija publiski zināms, kādi tieši komercnoslēpumi nozagti, tad šobrīd tas ir zināms – tā ir informācija par Tesla jaunās paaudzes bateriju tehnoloģijām, kas ir elektrisko mašīnu sirds un dvēsele.

    Tesla nav pakautrējusies iedzelt konkurentiem ne tikai ar tiesas prāvu, bet arī ar vārdiem – “pēc desmit gadiem tirgū neizlaižot nevienu mašīnu, Rivian acīmredzot izjūt investoru spiedienu un viņi arvien vairāk pievērsušies nelikumīgām darbībām”, rakstīts Tesla paziņojumā. Līdz ar jaunajām apsūdzībām, uz apsūdzēto sola nonāks vēl pieci bijušie Tesla darbinieki, savukārt lietu pārraugošais tiesnesis atļāvis Tesla iesniegt jaunas apsūdzības.

    Ja raugāmies no Rivian skatupunkta, šis galīgi nav labs brīdis papildus tiesvedībām – autoražotājs beidzot gatavojas uzsākt sava pirmā sērijveida auto “R1T” piegādes. Tāpat uzņēmums gatavojas piedāvāt savas akcijas biržā, taču liela mēroga tiesas prāva ar vieniem no galvenajiem konkurentiem varētu iedragāt Rivian iecerēto IPO (initial public offering).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    08.10.2021 13:11

    tldr; Tesla pieķērusi zagli aiz rokas, kas nevar nepriecēt.

    Reklāma