Web Analytics
More
    Reklāma

    Vides aktīvisti uzsākuši kampaņu ar aicinājumu aizliegt fosilā kurināmā reklāmu Eiropā

    Jaunākie raksti

    Vairāk nekā 20 vides aktīvistu organizāciju apvienojušās kampaņai, kas Eiropā aicina aizliegt reklamēt fosilo kurināmo, kā arī šīs nozares uzņēmumiem iesaistīties dažādās mārketinga un sponsorēšanas aktivitātēs. Iepriekš šāds lēmums jau pieņemts par tabakas reklamēšanas aizliegumu.

    Vismaz 80 organizācijas “Greenpeace” aktīvisti bloķēja piekļuvi “Shell” naftas pārstrades rūpnīcai Roterdamas ostā Nīderlandē, lai piesaistītu uzmanību aizsāktajai kampaņai. Šis projekts sākts nepilnu mēnesi pirms Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rīkotā klimata samita. Tajā tiek cerēts apstiprināt ambiciozus plānus, lai ierobežotu globālo sasilšanu un klimata izmaiņas.

    Reklāma

    Aktīvisti izmantoja peldošus kubus, lai bloķētu piekļuvi rūpnīcai, tāpat tika izmantots kuģis, starp kura mastiem tika uzstādīts plakāts ar uzrakstu “Ban Fossil Fuel Advertising”. Kāda aktīviste norāda, ka izaugusi ar plakātiem, kas informē par smēķēšanas kaitīgumu, taču ir šokēta, ka nekas tāds neparādās uzpildes stacijās. “Daudzas manas mīļākās aktivitātes atbalsta aviolīnijas vai autobūves uzņēmumi, fosilā kurināmā reklāmām būtu jāatrodas muzejos nevis šiem uzņēmumiem jāsponsorē muzeji.”

    “Shell” skaidro, ka uzņēmums iegulda miljardiem eiro, lai radītu videi draudzīgākus enerģijas veidus, tāpēc tam nepieciešama reklāma, lai cilvēkus informētu par saviem jaunajiem produktiem un šāds aizliegums tikai iedragātu centienus attīstīt jaunus, videi draudzīgus produktus. “Shell” arī neiebilst pret miermīlīgiem protestiem, taču uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka šoreiz aktīvisti atradušies “Shell” teritorijā, pārkāpjot drošības protokolus, tāpēc notikumos iesaistījās arī policija.

    Prasība aizliegt reklāmas, kas saistītas ar fosilo kurināmo, pamazām, taču uzņem apgriezienus tajā pašā Nīderlandē. Valsts galvaspilsētas Amsterdamas metro šogad tika aizliegtas reklāmas, kas cilvēkiem varētu radīt asociācijas ar fosilo kurināmo, piemēram, ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotas mašīnas vai lētas lidmašīnu biļetes.

    Lai vides aktīvistu sāktā kampaņa patiešām nonāktu uz lēmēju galdiem, gada laikā nepieciešams savākt vienu miljonu parakstu Eiropas Savienībā. Pēc tam Eiropas Komisijai šis jautājums ir jāskata, taču tas nenozīmē, ka jāpieņem kādi konkrēti lēmumi vai jāapmierina prasība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    06.10.2021 12:41

    pat neticas, ka to teikšu par mūsdienu putleristānu, bet tikai Krievijai bija mugurkauls pērkamajam izspiedējbiznesam ‘greenpiss’ parādīt, kur vēži ziemo.

    Krotow
    06.10.2021 14:54

    Ja kāds ir slims ar galvu, tad uz ilgu laiku… avots, ja nemaldos, Šveiks.

    Diez vai aizliedzēji paši apzinās reālo situāciju ar elektrības ģenerēšanas jaudām pasaulē šobrīd.

    Skābene
    06.10.2021 16:52

    Ja internetā pieejamais info ir pareizs, tad attēlā redzamais Greenpeace kuģis Beluga2 ir ar dīzeli darbināms kuģis. Divkoši! :)

    Reklāma