Web Analytics
More
    Reklāma

    Tuvākajās dienās Krievija uzņems pirmo pilnmetrāžas filmu kosmosā

    Jaunākie raksti

    Vakar, 5. oktobrī, 4:55 no rīta pēc vietējā laika no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā trīs krievu pasažieri ar kosmosa kuģi “Sojuz” sāka savu ceļu uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Divi no viņiem nebija parasti astronauti, bet gan “radošie ciemiņi”, kuri dodas uz SKS, lai nedaudz vēlāk sāktu darbu pie “The Challenge” – pirmās filmas, kura vismaz daļēji tiks uzņemta kosmosā.

    Kosmosa kuģī, kas nu jau piestājis pie SKS, atradās krievu aktrise Jūlija Peresilda, filmu producents Klims Šipenko, kā arī krievu astronauts Antons Škaplerovs. Peresilda un Šipenko SKS uzturēsies 12 dienas, lai uzņemtu ainas filmai ar nosaukumu “The Challenge” (latviski – “Izaicinājums”). Filma būtībā ir par krievu ārsti (viņu atveido Jūlija Peresilda), kurai jādodas uz kosmosa staciju, lai ārstētu slimu astronautu. Tikmēr Klims Šipenko strādās pie filmēšanas un apgaismojuma.

    Reklāma

    Savukārt Antons Škaplerovs SKS uzturēsies līdz pat pavasarim, veicot pētījumus priekš Krievijas kosmosa korporācijas “Roscosmos”. Taču viņš arī palīdzēs “The Challenge” uzņemšanā. Škaplerovs kopā ar citiem SKS esošajiem Krievijas astronautiem Oļegu Novitskiju un Pjotru Dubrovu spēlēs nelielas lomas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rogozin team
    06.10.2021 10:49

    Nu nez, vai filma ir iemesls…man šķiet, turpinās eksperimentu, kuru nepabeidza ar Tereškovu.

    Elizabete
    11.10.2021 22:21
    Reply to  Rogozin team

    Ne Tereškova nebija Kosmosā,ne šie aktieri.Visu filmu uzņem uz Zemes.Krievija ar Kosmosa palīdzību cenšas parādīt savu varenību,bet īstenībā tur atmazgājas budžeta nauda,lai tauta brīnītos par zintānes sasniegumiem:))

    digitalk
    11.10.2021 22:45
    Reply to  Elizabete

    protams, un Zeme ir plakana, bet okeāni netek nost tikai tāpēc, ka tai ir uzlocīta maliņa. un ķirzakcilvēki malu nokrāsojuši gaišzilā debesu krāsā, lai neviens nepamanītu.

    ggggg
    12.10.2021 08:36
    Reply to  digitalk

    Un gravitācija ir tāpēc, ka Zemes disks kustas ar paātrinājumu 9.8m/s^2, debesis un debesu ķermeņi ir kupola radītas hologrammas. Ja Zeme rotē, tad kā žiroskopi var saglabāt nemainīgu pozīciju, it īpaši pie Zemes poliem? Ja Zeme būtu lode, tad pilotiem visu laiku vajadzētu lidaparāta purnu palaist lejā un būtībā lidot zem maza leņķa ar priekšu zemāk.

    digitalk
    12.10.2021 10:21
    Reply to  ggggg

    hologrammas ir tā jaunmodīgā teorija par ķirzakcilvēku pie debesu kupola sakarinātajiem spogulīšiem, kuros atspīd Saule, kad riņķojot ap Zemi nonāk diska otrā pusē?

    ggggg
    12.10.2021 11:13
    Reply to  digitalk

    Par spogulīšiem nav informācijas, viss tiek izmeklēts, bet lūk – raķete, kas ietriecas kupolā.
    Rocket hits Earth’s Dome – YouTube
    Kāpēc daudzas raķetes (tam pašam SpaceX) netiek palaistas vertikālā veidā? Jo kupols!!
    Attēls

    digitalk
    12.10.2021 13:48
    Reply to  ggggg

    > netiek palaistas vertikālā veidā?

    bet, protams! kurš idiots gribētu izsist caurumu kristāla sfērā, kura notur mūsu gaisu?! nu, vai puslodē, ja kāds netic daudzkārtējiem datiem, ka Zemes diska otrā pusē dzīvo tie ‘mīīītiskie’ ķirzakcilvēki.

    [sakārto pensneju] tiešām prieks parunāt ar zinošu cilvēku.

    @Elizabete — cerams esi pievienojusies vienai no mūsu plakanzemju zinātnes nodaļām, tur reāli pietrūkst speciālistu.

    Kursors.lv
    12.10.2021 13:52
    Reply to  digitalk

    Oho, es skatos, ka te tiek pīpēts kaut kāds pavisam kreiss stafs :D

    Reklāma