Web Analytics
More
    Reklāma

    Atjauninājuma kļūda kriptovalūtas platformā negaidīti padarījusi par miljonāriem vairākus lietotājus

    Jaunākie raksti

    Decentralizēta kriptovalūtas platforma “Compound” cietusi zaudējumus un vienlaikus vairākus savus lietotājus padarījusi stāvus bagātus. Zināms, ka platforma zaudējusi lielu daļu savas kriptovalūtas, jo tās protokola atjauninājumā radās kļūda. Saskaņā ar “Compound” ziņojumu tā rezultātā lietotājiem nejauši izsniegti kriptovalūtas tokeni jeb žetoni 162 miljonu ASV dolāru vērtībā.

    Tas līdz šim ir lielākais zaudējums, ar ko saskārusies kāda kriptovalūtas platforma. Taču lietotājiem šāda kļūda, protams, radījusi neizmērojamu prieku, ar ko daži padalījušies arī sociālajos tīklos. Viens no laimīgajiem “Twitter” paziņojis, ka savā maciņā negaidīti uzgājis kriptovalūtu teju 21 miljona ASV dolāru vērtībā.

    Reklāma

    Izskatās, ka “Compound” no šīs ķezas nevarēs tik viegli izkulties. Ja situāciju ar kļūdaini veiktiem pārskaitījumiem caur banku var salīdzinoši viegli atrisināt, ar kriptovalūtām ir daudz sarežģītāk, ja ne neiespējami. Lai “Compound” varētu atgūt klientiem kļūdaini aizskaitītos kriptovalūtas tokenus, platformai vajadzētu vispirms atgriezt 51% no blokķēdes, kas šķiet visai nereāli. Tāpēc uzņēmums cer uz lietotāju godaprātu. Tā dibinātājs lūdzis lietotājus pašiem atskaitīt atpakaļ naudu, piesolot atlīdzību 10% apmērā no šīs summas. Tomēr pēc būtības ikvienam, kurš vēlas, ir iespēja paturēt guvumu, jo izskatās, ka nekādus sodus par šo negaidīti iegūto bagātību neviens nevar piespriest.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinholds
    06.10.2021 10:25

    Gadījumā ne 20K miljonu – teju 21 miljardu?

    Aigars
    06.10.2021 10:40

    Vot tas ir nice. Šitā paveikties. Neticu, ka kāds atsauksies 😄

    Skābene
    06.10.2021 10:52

    Ja es saņemtu miljonus, tad būtu ar mieru atdot pret cieti garantētiem 10%. Kāpēc? Tāpēc, ka brīdī, kad gribētu savas kriptobagātības pārvērst EUR, man būtu jāsniedz bankai ziņas par līdzekļu izcelsmi. Ja kripto bagātības uzrodas no nekurienes, tad ir pilnīgs pamats šos līdzekļus atzīt par noziedzīgi iegūtiem un konfiscēt. Ja uzrāda bankai atlīdzību no “Compound” un nomaksās ienākuma nodokli, var brīvi paturēt visu legāli iegūto naudiņu.

    Alēns
    06.10.2021 12:08
    Reply to  Skābene

    Nav jau grūti sākumā pārvākties uz kādu valsti kur būtu dziļi vienalga tavas naudas izteiksme…

    06.10.2021 12:36
    Reply to  Alēns
    Saldinātājs
    06.10.2021 13:37
    Reply to  Alēns

    Bankas neapkalpo kriptovalūtu. Neviens nemainīs kripto pret eiro.

    trx450
    08.10.2021 15:59
    Reply to  Saldinātājs

    Apkalpo gan.

    Reklāma