Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzvaras laurus un 5000EUR finansējumu Born Global hakatonā plūc komanda Efectio

    Jaunākie raksti

    No 27. septembra līdz 1. oktobrim nedēļas garumā tiešsaistē norisinājās koprades B2B risinājumu hakatons “Born Global”. Piecu dienu garumā hakatona komandas cieši sadarbojās ar Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem un saistītajām organizācijām, lai kopīgiem spēkiem rastu visatbilstošākos risinājumus izaicinājumiem, kuri ir aktuāli ne tikai hakatonā iesaistītajiem uzņēmumiem. Žūrijas vērtējumā hakatonā 3. vietu ieguva komanda Advascale, kura strādāja pie risinājuma, kas palīdz dažāda lieluma nozares uzņēmumiem pieņemt, darboties un ieviest jauninājumus publiskajā mākonī. 2. vietu ieguva komanda HIGH5, kuru izveidotais risinājums palīdz cilvēkiem atrast to, kas viņiem ir dabiski labi padodas, un tādējādi palielina viņu iesaisti, produktivitāti un noturību uzņēmumā. Galveno un 1. vietu ieguva komanda Efectio, kura strādāja pie darbinieku iesaistes platformas.

    Kopumā hakatonā piedalījās 17 komandas gan no Latvijas, gan Lielbritānijas, Šveices, Zviedrijas un citām Eiropas valstīm. Saskaņā ar atvērto inovāciju modeli hakatona ietvaros komandas veidoja un piedāvāja risinājumus pavisam īstiem izaicinājumiem, ar kuriem ikdienā savā uzņēmumā saskaras eksportētāji.

    Reklāma

    Hakatona noslēgumā norisinājās Demo diena, kurā 9 finālam izvirzītās jaunuzņēmumu un ekspertu komandas prezentēja savus izstrādātos risinājumus, un pat demonstrēja prototipu darbību, kas spētu risināt uzņēmumu iesniegtos izaicinājumus. Komandas vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Iveta Strupkāja (Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūra), Mārtiņš Tiknuss (Latvijas Eksportētāju asociācija “The Red Jackets”), Ernests Štāls (Superhero Capital), Gabrielė Poteliūnaitė (Change Ventures), Kristīne Tarvida (LatBAN).

    Piecu dienu garumā hakatona komandas cieši sadarbojās ar Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem un saistītajām organizācijām, lai kopīgiem spēkiem rastu visatbilstošākos risinājumus izaicinājumiem, kuri ir aktuāli ne tikai hakatonā iesaistītajie uzņēmumiem. Kopumā hakatonā piedalījās 17 komandas gan no Latvijas, gan Lielbritānijas, Šveices, Zviedrijas un citām Eiropas valstīm. Saskaņā ar atvērto inovāciju modeli hakatona ietvaros komandas veidoja un piedāvāja risinājumus pavisam īstiem izaicinājumiem, ar kuriem ikdienā savā uzņēmumā saskaras eksportētāji.

    “Patiess prieks redzēt, ka Latvijā ir tik daudz inovācijās balstītu uzņēmumu, kuri kopā ar jaunuzņēmumiem no visas Eiropas ir gatavi risināt ne tikai sava uzņēmuma izaicinājumus, bet arī globāla mēroga problēmas, ziedojot gan enerģiju, gan laiku, gan arī resursus. Hakatonam noslēdzoties, nekas nebeidzas, un darbs pie izvirzītajiem izaicinājumiem un to risinājumu izstrādes turpināsies. Liels paldies organizatoriem par ieguldīto darbu, spējot apvienot tik daudz enerģisku un radošu personību! Apbrīnojami, cik daudz ir iespējams paveikt piecu dienu laikā!” uzsvēra Ēriks Bunclers, Biznesa attīstības vadītājs, Linearis Translations.

    Paralēli aktīvajam darbam pie risinājumu izstrādes gan hakatona dalībnieki, gan eksportējošo uzņēmumu pārstāvji apmeklēja dažādas meistarklases un lekcijas par tādām tēmām kā ideju prezentēšana, jaunuzņēmumu un tradicionālo nozaru komersantu  savstarpējā sadarbība un citām ar hakatonu saistītām tēmām. Šo aktivitāšu mērķis bija  pēc iespējas plašākam interesentu lokam sniegt zināšanas par to, kā veidot veiksmīgu starpnozaru sadarbību ilgtermiņā, izmantojot visas ekosistēmas piedāvātās iespējas konkurētspējas veicināšanai. Jaunuzņēmumiem bija arī iespēja klausīties prezentācijas no LIAA, Tehnoloģiju biznesa centra, Future Hub ilgtspējas akseleratora, Komercelizācijas reaktora, 5G Techritory un Inovāciju akadēmijas, lai uzzinātu vairāk par iespējām savas idejas tālākais attīstīšanai.

    “Mūsu izpratne par nodarbinātību strauji mainās, iezīmējot nākotnes darbu kā ļoti būtisku tēmu visā pasaulē. Šis hakatons devis iespēju paskatīties uz to caur tehnoloģiju prizmu, meklējot risinājumus, kā cilvēkus iesaistīt darbā un palīdzēt tiem apgūt jaunas prasmes. Mūsu komandai tā bija iespēja atklāt plašākus pielietojumus produktam, satikt vairākas organizācijas un ieraudzīt jaunus attīstības virzienus,” stāsta jaunuzņēmuma UpMatched vadītājs Ričards Križanovskis.

    Organizatori saka lielu paldies ikvienam, kurš piedalījās hakatonā un meklēja risinājumus izaicinājumiem, lai veicinātu Latvijas eksportējošo uzņēmu starptautisko konkurētspēju. Kā arī tiem, kas apmeklēja visas hakatona ietvaros notikušās aktivitātes. Hakatona noslēgumā noteikti varam secināt, ka šadi pasākumi  ir nepieciešami un sadarbībai starp eksportējošajiem uzņēmumiem un jaunuzņēmumiem Latvijā ir liels potenciāls un plašas iespējas veicināt abpusēju konkrētspējas pieaugumu..

    Hakatonu un tā ietvaros notiekošās aktivitātes organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Eksporta asociācija “The Red Jackets” un inovāciju vadības uzņēmums Helve.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma