Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo radījis prototipu autonomam kravas auto, kas paredzēts garu maršrutu veikšanai

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotājs Volvo, sadarbībā ar autonomās braukšanas tehnoloģiju uzņēmumu “Aurora”, prezentējis autonoma kravas auto prototipu, kas paredzēts, lai pārvadātu kravas garos maršrutos. Volvo nav slēpis savas ambīcijas radīt pašbraucošas mašīnas, taču līdzšinējie prototipi vairāk bija paredzēti īsiem pārbraucieniem, savukārt šis prototips nu jau paredzēts garajām distancēm. Šajā gadījumā runa ir par kravu pārvadājumiem starp Ziemeļamerikas pilsētām.

    Mašīna izmanto virkni sensoru, lai uztvertu savu apkārtējo vidi, savukārt programmatūras un sensoru kopums ar nosaukumu “Aurora Driver” to ved pa drošu ceļu. Autoražotājs bijis skops tehniskajā specifikācijā, atklājot vien to, ka sistēma būvēta un attīstīta ap jau esošajām Volvo dinamiskās piestūrēšanas un adaptīvās kruīza kontroles sistēmām. Visticamāk, ka vismaz uz šosejām šis auto jau tagad nesastaptos ar pārlieku lielām grūtībām.

    Reklāma

    Autoražotājs cer, ka šis kravas auto varētu aizsniegties līdz “Level 4” autonomās braukšanas prasībām, kas nozīmē, ka mašīna spēj pilnībā braukt pati un bez cilvēku iesaistes ierobežotā teritorijā. Volvo jau līdz šim ieviesis autonomus transportlīdzekļus Skandināvijā, taču šīs mašīnas parasti pārvietojušās īsos, iepriekš programmētos ceļa posmos. Vismaz teorētiski šāda mašīna spētu pārvietoties garos ceļa posmus starp pilsētām, kur braukšanu jau varētu pārņemt vadītājs. Pagaidām nav nekādas informācijas, kad šis prototips nonāks uz ceļiem, nemaz nerunājot par sērijveida ražošanu, taču skaidrs, ka šis ir vēl viens solis pretī tam, lai mašīnas nākotnē pārvietotos bez cilvēku iesaistīšanās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma