Web Analytics
More
    Reklāma

    Pusvadītāju deficīta dēļ Mercedes klientiem piegādes var nākties gaidīt ilgāk nekā gadu

    Jaunākie raksti

    Pusvadītāju trūkums jau ilgāku laiku nomoka autobūves industriju un pagaidām šīm problēmām, šķietami, nav tūlītēja risinājuma. Pēdējā laikā ar pusvadītāju deficītu nopietnas problēmas bijušas vācu autoražotājam Mercedes. Kompānijas vadītājs Ola Kaleniuss atzinis, ka klientiem šīs problēmas dēļ savas mašīnas var nākties gaidīt pat vairāk nekā gadu.

    Intervijā vācu medijam Frankfurter Allgemeine Zeitung viņš pastāstījis, ka pieprasījums pēc Mercedes automašīnām saglabājas liels, taču ir nopietni ražošanas ierobežojumi, proti, pusvadītāju trūkums. Kaleniuss atzīst, ka vairāku modeļu gadījumā gaidīšanas laiks ir ilgāks nekā viņš vēlētos – klientam savu jauno mašīnu var nākties gaidīt ilgāk nekā gadu.

    Reklāma

    Kaleniuss prognozē, ka pusvadītāju krīze varētu ievilkties līdz pat 2023. gadam, visai industrijai cīnoties par ļoti ierobežoto pusvadītāju daudzumu. Kā zināms, pusvadītāju deficīts kļuva ļoti aktuāls, sākoties Covid-19 pandēmijai, kad strauji auga pieprasījums pēc datortehnikas un citām precēm, kas arī izmanto pusvadītājus. Vienlaikus daudzviet noteiktie vīrusa apkarošanas ierobežojumi situāciju padarījuši tikai sarežģītāku, uz laiku apturot piegādātāju rūpnīcu darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma