Web Analytics
More
    Reklāma

    “MAN” 2024. gadā sola kravas auto ar 500 kilometru sniedzamību

    Jaunākie raksti

    Komerctransporta ražotājs “MAN” jau šobrīd tirgū nogādājis vairākus elektriskos transportlīdzekļus, piemēram, autobusus un kravas furgonus, taču pāreja uz elektrību šajā segmentā pagaidām nav bijusi ļoti masveidīga. “MAN” līdz 2024. gadam to iecerējis mainīt, piedāvājot kravas auto, kas ar vienu uzlādi spēs nobraukt 500 kilometrus.

    Uzņēmuma vadītājs Andreass Tostmans intervijā Handelsblatt pastāstījis, ka 2024. gadā “MAN” sāks šī elektriskā kravas transportlīdzekļa masveida ražošanu. Ja “MAN” tiešām izdosies sasniegt 500 kilometrus ar vienu uzlādi, tas būs iespaidīgs progress – šobrīd tiek piedāvāts “eTGM” kravas auto, kas ar vienu uzlādi var nobraukt apmēram 200 kilometrus.

    Reklāma

    Tas gan ir tikai pirmais solis iecerētajā elektrifikācijā, jo nākotnē tiek plānots radīt elektriskos kravas auto, kas ar vienu uzlādi spēs nobraukt pat 1000 kilometrus, kas pats par sevi būtu ļoti iespaidīgs rādītājs. Autoražotājs uzskata, ka ar baterijām darbināmi elektriskie komerctransportlīdzekļi piedāvā konkuretspējīgākas uzturēšanas izmaksas nekā, piemēram, ar ūdeņraža degvielas šūnām darbināmais transports.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    28.09.2021 14:30

    Virsrakstā ir nepilnība – netiek minēts ka tas ir elektrisks kravas auto.
    Cita starpā, kas notiek ar Teslas kravas auto? Bija pompozi ziņojumi par pasūtījumiem.

    Reklāma