Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” uz laiku iepauzē lietotnes “Instagram Kids” izstrādi

    Jaunākie raksti

    “Facebook” piederošais sociālais tīkls “Instagram” uz nenoteiktu laiku ir iepauzējis jaunākai lietotāju grupai – līdz 13 gadiem – paredzēto versiju “Instagram Kids”. “Instagram” vadītājs Ādams Mosseri vakar savā paziņojumā norādījis, ka turpināsies darbs pie vecāku uzraudzības funkcijām jaunākiem lietotājiem.

    Paziņojumā, kā arī ierakstos “Twitter” redzams, ka Mosseri vaino gan plašsaziņas līdzekļus, gan kritiķus par to, ka tie neizprot lietotnes mērķi un dalās ar neglaimojošām ziņām par to. Viņš norāda, ka lietotne nekad nav bijusi paredzēta “jaunākiem bērniem”, bet gan pusaudžiem vecumā no 10 līdz 12 gadiem. Kopumā teikts, ka nepieciešams laiks pie “Instagram Kids” pilnveides un tā, lai lietotne tiktu uzskatīta par drošu šai vecuma grupai.

    Reklāma

    Tomēr galvenais iemesls, kāpēc “Instagram Kids” izveide apturēta, ir “The Wall Street Journal” (WSJ) pagājušajā nedēļā “Facebook” publicētie ieraksti. Tajos runāts par to, ka paša “Instagram” iekšējie pētījumi liecina par to, ka lietotne pusaugu meitenes mudina ievērot savas ķermeņa nepilnības. “Facebook” gan uzsvēris, ka šie pētījumi esot nepareizi interpretēti, tomēr atklāt datus atteicies. Vienlaikus šī WSJ kritika mudinājusi “Instagram” ieviest vairākas funkcijas, kas vērstas pret pusaudžu iebiedēšanu.

    “Instagram Kids” plaši kritizējušas vairākas grupas. “Facebook” pret šo kritiku primāri cīnījies ar vārdiem, ka jaunieši jau tāpat aktīvi darbojas sociālajos tīklos. Tomēr ar “Instagram Kids” palīdzību varētu labāk uzraudzīt viņu kā lietotāju pieredzi un aizsargāt. Tāpat arī reklāmas šajā lietotnē netikšot rādītas. Kritiķus gan šie argumenti joprojām nav pārliecinājuši.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma